SG.hu

144 millió forintért készíttet honlapot a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank száznegyvennégymillió forintért készített új honlapot - tudta meg a Magyar Hírlap.

A napilap szerint a jegybank a honlapfejlesztést azzal indokolta, hogy a régi ötéves, ezért elavult. Az MNB közölte: az új honlap korszerűbb lesz, s például a csökkent látóképességűeknek többletszolgáltatásokat nyújt. A Magyar Hírlapnak nyilatkozó szakértők szerint egy teljesen új, az igényeknek megfelelő honlap már négy-tízmillió forintból elkészíthető, s ez a pénz tartalmazza a szerver, az oktatás, az üzemeltetés és a biztonsági rendszerek működtetését is.

A fideszes Koszorús László írásbeli kérdésben kért választ Simor Andrástól, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökétől arra: miért költ el a jegybank 144 millió forintot egy honlap létrehozására? Az ellenzéki képviselő szerint Gyurcsány Ferenc kormányzása idején azt ígérte, hogy az állami szféra kiadásait jelentősen csökkenteni fogják, az MNB elnöke azonban ismét bizonyítékát adta annak, hogy a volt miniszterelnök hazudott: a Magyar Nemzeti Bank 144 millió forintot költ új honlap létrehozására.

"Márpedig ennyi pénzből több családi házat fel lehet építeni, nem pedig egy honlapot létrehozni! Elképesztő arcátlanság, amit Önök a súlyos - sokszor az Ön által vezetett intézmény döntései miatt súlyosbodó - pénzügyi-szociális válság idején tesznek" - írja levelében Koszorús László, aki választ vár arra: miért költött el az MNB 144 millió forintot egy honlap létrehozására, és miből állnak részletesen a felmerülő költségek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • EckertB #9
    ezt hívják korrupciónak. kíváncsi leszek erről lehet-e majd még hallani, mert szerintem a szőnyeg alá lesz söpörve mint a többi hasonló ügy.
  • Chriss745 #8
    Na látjátok, ezért kell elhagyni azt a rohadt országot. Az én fizetésem 90%-ból (amit adónak is nevezhetünk) ne tömje meg senki a zsebét míg én rabszolga munkát végzek. Fizessen adót nekik a felszaporított brazilgépsor, amit annyira védenek. Magyarország, többet haza se megyek, szégyenlem hogy magyar vagyok!!!
  • Komolytalan #7
    Ha megnézitek a jelenlegi portált ki csinálta (sensenet), akkor a nyitóoldalon ezt találjátok:
    "Sense/Net 6.0 is the open source alternative for building integrated Enterprise Content Management (ECM, ECMS) and Enterprise Portal (EPS) solutions running on the .Net platform. Sense/Net 6.0 is an open source SharePoint alternative."

    Szóval open source a jelenlegi, és fizetünk 144 milát az újra. A jelenlegi folyamatosan frissül az aktuális trendek szerint - csak gondolom le kéne tölteni az updateket, meg dobni rá 1 új designt mittomén 1 miláért se -, az újat meg 1x megcsináljuk, és 5 év múlva tényleg lehet kukázni az egészet. Megint 1 jól átgondolot, logikus döntést látunk kormányközelről. És csodálkoznak hogy miért akarja őket mindenki a halál f.szán látni.
  • zidder #6
    Mert még nincs kész, de már 144 misit kicsengettek érte.
  • torcipepe #5
    legalább 2 éve jártam ezen a honlapon, de semmi változást nem látok rajta
  • drwho #4
    "megkelessz" - hogy mondod?
  • GabiWong #3
    Jó része megy a párt kasszá(k)ba. Valamiből megkelessz venni a szavazatokat.
  • nickwearby #2
    ennyiér én is megcsinálnám
  • hiftu #1
    "miből állnak részletesen a felmerülő költségek."
    Szerintem ezt sokan tudják:
    Béla fizetése: 50.000 Ft/Hó.
    Béla söre: 70.000 Ft/db.
    És Béla szereti a sört..