MTI

Rontott a Nokia adósbesorolásán a Fitch

A Fitch Ratings hitelminősítő intézet "A"-ról "A-"-ra sorolta vissza a Nokia Corporation's (Nokia) hosszú távú IDR (Issuer Default Rating) kibocsátói besorolását és elsőbbségi fedezetlen hitel besorolását. A rövid távú IDR besorolását "F1"-ről "F2"-re minősítette vissza az intézet. A hosszú távú IDR kilátása stabil maradt.

A visszaminősítésre a Nokia által december 2-án felvázolt stratégiai tervek és nyilvánosságra hozott pénzügyi eredmény kilátások figyelembe vételével került sor. A Nokia által nyilvánosságra hozott adatok szerint nem várható a vállalat készülék és szolgáltató üzletágában a válság előtti eredmény szint gyors ütemű helyreállítása.

A készülék gyártó üzletág alacsonyabb, bár még mindig "jó" nyereségszinten tevékenykedhet, a Siemens vállalattal folytatott közös hálózati infrastruktúra berendezés gyártó együttműködés azonban változatlanul komoly kihívások elé néz. A közös vállalat veszített piaci részesedéséből 2009-ben és lényegesen alacsonyabb eredmény elé nézhet jövőre a 2007-es egyesüléskor tervezettnél.

A Fitch szerint a Nokia 40,0-40,5 milliárd eurós értékesítési árbevételről számol majd be a 2009-es pénzügyi évre, ami 20 százalékkal marad el a 2008-astól. Az idei első kilenc hónap üzemi eredmény kulcsa 7,0 százalék volt, lényegesen alacsonyabb a tavalyi azonos periódus 15,2 százalékos kulcsánál.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!