MTI

Betiltanák a Berlusconi elleni erőszakra szólító honlapokat

Az olasz kormány kedden lépéseket tett azoknak a honlapoknak a betiltására, amelyek erőszakra szólítanak fel Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen.

Berlusconit vasárnap támadták meg egy milánói nagygyűlésen, merénylője egy fémszobrot vágott hozzá, megsebesítve őt a száján, orrcsontja eltört és két foga is megsérült. Roberto Maroni belügyminiszter szerint azóta egymás után születnek erőszakos felhívások az interneten, és ünneplik a kormányfő - egyébként évek óta pszichiátriai kezelés alatt álló - merénylőjét. "Amint az a múltban is megtörtént, Berlusconi elleni erőszakra uszítanak. Az igazságügyi szervek résen állnak, de ezzel párhuzamosan jogalkotói kezdeményezéseket is tervezünk a bűnözésre felbujtó honlapok bezárására" - fűzte hozzá.

A tettes, a 42 éves Massimo Tartiglia rendőrségi őrizetéből küldött Berlusconinak bocsánatkérő levelet, amelyben "gyáva és megfontolatlan" lépésnek nevezte támadását. A Facebook közösségi honlapon müködő két csoport ellen vizsgálódnak a hatóságok, az egyik neve: "Tíz, száz, ezer Massimo Tartigliát", amelynek keddig 84 ezer tagja lett. A másik neve: "Halál Berlusconira".

A római igazságügyi szervek már megkeresték a Facebook-ot és kérték, hogy adja ki a fenyegetők személyes adatait, ellenkező esetben beperelik. Maroni azt is elmondta, hogy fel akarnak állítani egy internet figyelő szervet, amely jelzi, ha gyűlöletre vagy erőszakra felhívó internetes tartalomra bukkan. Berlusconi egyébként szerdán hagyhatja el a milánói kórházat, és orvosai tanácsára legalább két hétig távol tartja magát a közügyektől - mondta el háziorvosa kedden.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #4
    Hülye vagy. Így simán.
    A szélsőbaloldali erőszaknak nagy hagyománya van, az 1789-es francia forradalomra megy vissza, de emlékezhetünk a XIX. sz. anarchistákra is.
    Igazából, pl. a nácik erőszakossága csak egy reakció volt a weimari köztársaság idején tomboló fékevesztett szélsőbaloldali attrocitásokra.

    A mai korból elég csak a Vörös Hadsereg Frakcióra gondolni, de szellemi rokonaik ma is aktiválnak Nagy-Britanniában, Olaszországban, sőt, még itt Magyarországon is.
  • polarka #3
    így történt:
  • hol9672 #2
    ismerve az olasz helyzetet, ahol a szélsőbaloldal részéről a jobboldal elleni merényleteknek komoly "hagyománya" van, még ha meg is érdemelte, akkor sem tudok neki örülni...
  • Tetsuo #1
    LOL
    Berlusconi bizony megerdemelte es (ugyebar a mi politikusaink is megerdemelnék), remelem elgondolkozik, hogy vajon miert kapta..