MTI

Ezreket vettek őrizetbe Kínában online pornó miatt

Eddig közel 3500 gyanúsított akadt fenn a rendőrség hálójában Kínában az országos online pornó elleni kampányban - adta hírül a kínai sajtó szombaton.

Az internetes pornó és szex elleni kíméletlen hatósági fellépés eredményeként 3470 embert fogtak el - tájékoztatott a közbiztonsági minisztérium. Összesen több mint 1,25 millió interneten hozzáférhetővé tett szexuális jellegű tartalmat és közel hétezer pornó oldalt töröltek a rendszerből az idén. A rendőrség több mint 3500 erotikusnak ítélt tartalomközlés esetében járt el. A hatóságok ugyancsak lecsaptak néhány kiterjedt hálózatot fenntartó külföldi pornó oldallal együttműködő társaságra, közülük a kínai szárazföldön több mint ötszáz embert vettek őrizetbe.

Az interneten és a WAP oldalakon terjedő pornó elleni harc jegyében a közelmúltban újabb - jövő májusig tartó - kampány indításáról döntöttek Kínában. A mobiltelefonról elérhető pornó WAP-oldalakat gyakran nehezen követhető láncolatban külföldi források alkalmazásával jelenítik meg, ami nehezíti a hatóságok munkáját - közölte még korábban a tárca illetékese. Az illegális internetes tartalmakra vonatkozó információkat fogadó központ pedig arról számolt be, hogy a WAP-on terjedő pornóval kapcsolatos bejelentések száma egyre növekszik.

A kínai kormány deklarált célja az online pornó terjedésének megakadályozásával a társadalmi környezet megtisztítása és a kiskorúak mentális védelme - írja a Hszinhua hírügynökség.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bakagaijin #8
    töröltek a rendszerből... Ez olyan mátrixosan hangzik :). Vajh mit jelenthet?

    Biztonságos szextől a magyarokat megfosztják egyébként, félreértelmezett törvényekkel :)
    egyik,
    másik.
  • dzsagon #7
    a pornó káros, mert seggbekúrásra nevel
  • nickwearby #6
    kínai pornóra izgulsz?
  • semmikozod #5
    Ennek örömére betárazok néhány giga új adag pornót. Ki követ?
  • emile zola #4
    mindenhol vannak abszurd dolgok, nézz körül a világ eme táján is
  • teddybear #3
    Mindig vannak, akik ilyen, vagy olyan indíttatásból előírják másoknak a "helyes" viselkedést.

    Nálunk például ott volt az az eset, amikor a magzatvédők meg próbálták akadályozni egy nemi erőszak sértettjének az abortuszát, az élet védelmének eszméjére hivatkozva.

  • OliApa #2
    Ja. Szegények... Nem elég, hogy kommunista rendszerben élnek, még a biztonságos szextől is megfosztják őket... :D
  • artschi2 #1
    Gratula a kínai hatóságoknak, a kommunizmus és a diktatúra él és virágzik... :S és akik pornót néztek/töltöttek le, azokkal mit csinálnak? Megkínozzák/megölik/kényszermunkára ítélik?...