SG.hu

Egészségügyi informatikában fejleszt a T-Systems

A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásával 2009. december 1-től az integrált egészségügyi és gazdasági informatikai rendszerek fejlesztésével, telepítésével és üzemeltetésével foglalkozó ISH Informatika Kft. a Magyar Telekom portfolióját erősíti.

"A hazai kórházi informatikai szolgáltatók legnagyobb szereplőjének felvásárlása fontos mérföldkő a Magyar Telekom hosszú távú üzleti stratégiájában. A ma még óriási lemaradással küszködő egészségügyi szektor infokommunikációs fejlesztéseiben közép- és hosszútávon is jól kiaknázható potenciálokat látunk." - nyilatkozta Papp István, a Magyar Telekom vezérigazgató helyettese, a Vállalati Szolgáltatások Üzletág (T-Systems) vezetője.

Az egészségügyi informatikai piacon egyre hangsúlyosabbá válnak az elektronikus adatátvitelen és - feldolgozáson alapuló integrált megoldások. Az informatikai rendszerek digitalizálása és integrálása az állam és az intézmények számára hatékonyabb költséggazdálkodást és gyógyító tevékenységet, míg a betegeknek kevesebb orvos-beteg találkozó mellett emelt szintű, szükség esetén folyamatos orvosi ellenőrzést, jobb minőségű megelőzést, illetve gyógyítást tesz lehetővé, miközben csökkenti az egészségügyi intézmények gyógyítási lehetőségei közötti különbségeket.

A Magyar Telekom egészségüggyel kapcsolatos terveinek főbb irányvonalai a lakossági, intézményi és intézményközi fejlesztések területein - mint pl. a telemonitoring rendszer, az intelligens betegkártyák, az e-recept, távdiagnosztika, távkonzílium és telemedicina -azt a célt szolgálják, hogy a cégcsoport piacvezető távközlési és információs szolgáltatóként korszerű alkalmazásokkal segíthesse a hazai egészségügy átalakulását és formálója is legyen a lezajló változásoknak.

"Meggyőződésem, hogy a hazai egészségügyi ellátórendszer reformja a következő három-öt évben végbe fog menni, amelynek egyik feltétele, hogy az ágazatban minél integráltabb informatikai rendszerek működjenek. Nem véletlen, hogy uniós források jelentős része ezen a területen összpontosul. Egy teljesen integrált egészségügyi portfolió létrehozása a célunk, ezzel segítve a hazai egészségügy modernizációját." - emelte ki Papp István, a T-Systems vezetője.

Az ISH Informatika Kft. saját fejlesztésű- és részben más gyártók speciális megoldásaiból kialakított kórházi informatikai megoldásait többek között 4 egyetem, 5 országos egészségügyi intézet, 6 megyei kórház, több egyházi és alapítványi-, valamint számos külföldi egészségügyi intézmény használja. A termékportfolió legfontosabb elemei az eMedSolution kórházi informatikai-, a MedSAPSol gazdasági- és a GLIMS prémium laboratóriumi informatikai rendszer.

A felvásárlást követően a cég független jogi személyként, a Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletágán, a T-Systems-en belül az alkalmazásokért felelős leányvállalat, az IQSYS Zrt. alá rendelten működik tovább, amelynek fő profilja az informatikai megoldások kidolgozása, megvalósítása, üzemeltetése (outsourcing) és a rendszerintegráció.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!