MTI

Mobilszolgáltatásba vág a Magyar Posta

Új szolgáltatási üzleti modellt vezet be a Vodafone Magyarország és a Magyar Posta, lapértesülések szerint a virtuális szolgáltatásnak is nevezett megoldás lényege, hogy a kistelepüléseken élők ott is hozzájuthatnak a mobilkészülékekhez és az alapszolgáltatásokhoz, ahol ma egyetlen mobilcégnek sincs semmilyen értékesítési pontja.

A két társaság ugyan még nem hozta nyilvánosságra az ügylet részleteit, de az MTI úgy értesült, hogy majdnem 800 postán és postai értékesítési ponton vehetnek majd péntektől mobilt az emberek. A két társaság elsősorban azt a potenciális vevőkört célozza meg, amelyik másképpen nem jutna hozzá a szolgáltatáshoz. A szolgáltatás alapdíja percenként bruttó 30-35 forint között lesz, de talán közelebb a 30-hoz. A kártyás mobilszolgáltatáshoz a hálózatot a Vodafone adja, a posta pedig értékesíti a telefonokat és a szolgáltatást. A posta így virtuális mobiltelefonos cégként jelenik meg a piacon.

Az MTI érdeklődésére a posta csak annyit közölt, hogy pénteken sajtótájékoztatón közlik a szolgáltatás részleteit. Suba János, a Vodafone Magyarország kommunikációs igazgatója nem kommentálta az értesülést, illetve az ügylet részleteit, ám azt ő is elmondta, hogy pénteken sajtótájékoztatón ismertetik az együttműködést.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság egyelőre szintén nem kommentálja az ügyletet. Magyarországon korábban már többször is felröppent a hír virtuális szolgáltatás indításáról, s többen tárgyaltak is már erről valamelyik magyarországi mobilcéggel. Eddig azonban egyik törekvés sem valósult meg, vélhetően azért, mert a mobilcégek nem adták bérbe másnak a hálózatukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Walaki #4
  A Posta vezetősége az ország egyik legdilettánsabb csapata. Nem tudnak egy olyan szolgáltatást sem csinálni, ahol a csomagok megérkeznek a céljukhoz. Ezek a balf.szok most mobilszolgáltatást nyújtanak, ez agyrém. A Posta egy állami pénzből működő szocialista nagyvállalat, ergo a mi adóforintjainkat fogják erre elcseszni. Tényleg nem értem, mi szükség erre.
 • DAttis #3
  mármint: Nem. Postás:)
 • DAttis #2
  Ez jó. Elképzelem a szitut.
  Milyen számod van, Vodás?
  Nem Postás:)
 • szombi #1
  és ez miért lesz jó?