MTI

Internetes díjakat szedett be egy férfi Abaújszántón

Fiktív internet és televízió szolgáltatási díjakat szedett be egy abaújszántói fiatalember, aki az éppen fizetni nem tudó sértettekkel újabb időpontot egyeztetett, erről azonban már a rendőrök is tudtak.

A 22 éves abaújszántói T. G. még októberben találta ki, hogy az általa legyártott számlatömbbel körutat tesz a településen, és, akitől csak lehet egy ismert szolgáltató nevében internet-, és televíziódíjakat szed be. Alkalmanként 3500 és 7000 forint közötti összegeket vett át az álszámlákkal megtévesztett érintettektől. Volt, aki nem tudott azonnal fizetni, így velük egy újabb időpontot beszélt meg, november elejére.

Időközben több helybélinek is feltűnt a fiatalember tevékenysége, ezért bejelentették a rendőrségen az áldíjbeszedőt, aki előre bejelenti a csalás időpontját. Voltaképpen a rendőröknek csak várniuk kellett, hogy tetten érhessék az elkövetőt. Az Encsi Rendőrkapitányság a 22 éves gyanúsítottal szemben üzletszerűen szabálysértési értékre elkövetett csalás vétsége és magánokirat hamisítás vétségének gyanúja miatt indított eljárást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!