Napi Online

Komoly veszteséget termelt a Nokia

A harmadik negyedévről 559 millió eurós veszteséget jelentett a társaság. A Nokia harmadik negyedéve 20 százalékos csökkenéssel 9,8 milliárd dolláros árbevételt hozott, a Bloomberg által megkérdezett elemzők 10,03 milliárdos várakozásával szemben.

A negyedév nettó vesztesége részvényenként 0,15 eurót tett ki a negyedév során, összességében 559 millió eurót - ehhez legnagyobb mértékben az 1,17 milliárd eurós leírások járultak hozzá, amiből 908 millió eurót a Nokia Siemens Networks vesztesége jelentett.Az egyszeri tételek nélkül az elemzői konszenzusnál magasabb, részvényenként 0,17 eurós nyereséget ért volna el a gyártó. A társaság adózás és kamatfizetés előtti eredménye 785 millió euróra esett az egy évvel korábbi 1,6 milliárdról.

A Nokia 2009-re vonatkozó előrejelzése szerint az ágazat forgalma 7 százalékkal esik majd vissza - a becslés így a korábbi 10 százalékos várakozásnál kedvezőbb képet mutat. A jelentést követően emelkedni kezdett a társaság részvényeinek árfolyama: az előző napi záráshoz képest 4 százalék körüli mínuszról 1,6 százalékig kapaszkodott értékük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!