MTI

A kínai kalózok még a propagandafilmeket is hamisítják

A kínai hamisítók az ország közelgő nemzeti ünnepére időzített propagandafilmekből is búsás hasznot remélnek.

A kalózkodásellenes szervezetek a népköztársaság kikiáltásának 60. évfordulójára készült filmek illegális kópiáinak elkobzásával és a másoló berendezések megsemmisítésével fenyegetőznek. A legnagyobb kínai sztárok, Jackie Chan, Jet Li, Csang Ce-ji (Zhang Ziyi) és Andy Lau közreműködésével készült epikus alkotás, amely a Kínai Népköztársaság létrejöttét eleveníti fel, illetve a második világháború idején a japán megszállás alatt játszódó kémtörténet (The Message) jelenleg kapható kópiái mind hamisítványok - figyelmeztetnek a kínai hatóságok.

A nemzeti ünnepre szánt filmeket a hónap közepe óta játsszák a kínai mozikban, a DVD-változatok hivatalosan csak október 16-án és november 13-án kerülnek a boltokba. Becslések szerint a kínai DVD-forgalom 90 százaléka hamisítvány, és ez több száz millió dollár veszteséget okoz az amerikai, illetve a kínai filmforgalmazóknak - állítja a Motion Picture Association nevű hollywoodi szakmai szervezet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • amitakartok #1
    "Becslések szerint a kínai DVD-forgalom 90 százaléka hamisítvány, és ez több száz millió dollár veszteséget okoz az amerikai, illetve a kínai filmforgalmazóknak - állítja a Motion Picture Association nevű hollywoodi szakmai szervezet."

    Az MPAA befoghatja. Senki sem kíváncsi arra hogy hány millióval kevesebbet raknak a zsebükbe. Amúgy is, az amerikai forgalmazók mi a rákot keresnek Kínában?