SG.hu

2000 százalékos spamnövekedés

A Panda Security megfigyelései alapján a spam egy speciális formája, az ún. ndr-spam mintegy 2000%-os növekedést produkált az év korábbi szakaszához képest.

Augusztustól rendkívüli módon megugrott a magukat non-delivery reportnak, vagyis az e-mail kézbesíthetetlenségét jelző automatikus visszaigazolásnak álcázó spamek aránya: az év korábbi szakaszához képest mintegy 2000%-kal több ilyen jellegű üzenet érkezett az e-mail fiókokba.

"A címzett egy kézbesíthetetlenségi üzenetet kap egy levélről, mint az gyakran előfordul" - magyarázta Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "Maga a visszajelzés legitim, tehát tényleg a szerver küldte, a levél, aminek kapcsán érkezett, azonban hamis. A felhasználó látja, hogy egy levele nem ért célba; ott van egy csatolt fájl is, amire viszont kíváncsi lesz, megnyitja, és a fertőzés már meg is történt."

A szakemberek óva intenek mindenkit attól, hogy ilyen jellegű fájlokat megnyisson - a legtöbb fertőzés általában figyelmetlenség, vagy túlzott kíváncsiság miatt jut be a gépekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BB7 #1
    Emberi hülyeség, ezt használják ki, s milyen jól megélnek belőle! :D