Gyurkity Péter

Októberben jön az Eee billentyűzet

Bár az Asus már januárban bemutatta érdekes megoldását, a készülék csak jelentős csúszással, várhatóan most ősszel jelenik meg. A billentyűzet saját processzort, grafikus chipet és kijelzőt kap.

Német forrásból ered a hír, miszerint az Asus legkésőbb október végén dobná piacra fejlesztését, amely egy komplett számítógépet jelent, ezúttal egy hagyományosnak tűnő billentyűzetnek álcázva. Ezt eredetileg még augusztusban szerették volna bemutatni, ebből azonban már biztosan nem lesz semmi, így az érdeklődőknek további két hónapot kell várniuk, hogy az első képet után közelebbről is szemügyre vegyék a megoldást.



Az Eee Keyboard névre keresztelt készülék mindenképpen érdekesnek ígérkezik, hiszen külsőre egy hagyományosnak tűnő billentyűzettel van dolgunk, amelynek jobb oldalán egy 5 hüvelykes érintőképernyőt találunk. Ennek maximális felbontása 800 x 480 pixel, a készülék belsejében pedig egy Atom N270 processzor dolgozik 1,6 GHz-es órajelen, kiegészítve 1 GB DDR2 memóriával, 16, illetve 32 GB-os SSD-háttértárolóval, valamint egy Intel GMA 950 integrált grafikus vezérlővel.

A megoldáson biztosítják a vezetéknélküli hálózati kapcsolatot a Wi-Fi, illetve a beépített Bluetooth csatolóval, a kimenetek között pedig HDMI-csatlakozót is találunk, amelynek segítségével nagyobb méretű kijelzőt, televíziót is a készülékre dughatunk. A megoldás 1,1 kg-ot nyom, ami tűrhetőnek mondható, a 802.11n szabványnak megfelelő vezetéknélküli adaptert pedig Gigabit Ethernet csatlakozó, valamint 3 USB 2.0 illesztő egészíti ki. Az Eee Keyboard 500 eurós áron érkezik a kontinensen, megjelenése egészen pontosan október végén esedékes.

Nagy kérdés egyelőre, hogy a készüléket milyen célra használják majd leginkább, illetve hogy mely rétegek érdeklődnek majd iránta legerősebben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vasziszdasz #27
    eeez de szar
  • birdo #26
    Nem tudom pontosan, hogy mire lesz igazán jó.....nem tudom pontosan, hogy melyik réteghez tartozom..... de tetszik...és talán tudnám is használni....ötletem már van rá ...egypár ))
  • Sir Quno Jedi #25
    De ez most tényleg mire jó ez?!?!?!? Agyaltam rajta egy ideig, de nem esett le, hogy mégis mire tudnám használni?! Ez kb. az ASUS P535 telefonom + egy USB-s külső billentűzet (bár az legalább tényleg hordozható)...
  • WiZZaRD #24
    "Az Eee Keyboard 500 eurós áron érkezik..."

    Ennyiért kapok egy teljes értékű notebookot is.
  • Hawaii #23
    "imac szeru pc"

    All-in-One PC
  • kvp #22
    "Van bárkinek is ötlete hogy mire lenne jó egy ilyen tuningklaviatúra?"

    Lerakod a titkarno asztalara, radugod a monitorra, bedugod a toltot a falba es ossze van rakva a pc. Osszesen 3 kabel kell: egy adat a monitor es a gep kozze es ket tapkabel a konnektorba. Esetleg meg kaphat egy usb-s egeret is, hogy legyen mit sajttal etetni. Egyebkent a touchscreen-es kijelzo teljesen felesleges, de a nelkul nagyon olcso lenne a hardver es nem tudnanak erte tul sok penzt kerni. Az imac es az asus monitorba epitett gepe is hasonlo otletre epul, csak ott a kijelzo hataban van a gep es csak billentyuzet+eger kell hozza. (ami egyebkent logikusabb, mert meg kevesebb kabel kell)

    ps: Lehetseges kombinaciok:
    -kijelzo-olcso gep-billentyuzet: netbook
    -kijelzo-olcso gep: imac szeru pc
    -olcso gep-billentyuzet: amiga500 szeru pc (pl. ez a gep)
    -olcso gep: mac mini szeru pc

    Mar leteztek ilyen megoldasok meg a 386-osok koraban is, de nem terjedtek el tulsagosan, mert valamiert mindig olcsobb volt hazilag barkacsolni, mint egy ilyet megvenni. Az aron kivul meg massal nem tudnak versenyezni. Ennek csak akkor lenne jovoje, ha 20 ezer forint korul kihoznak kis kijelzo nelkul, de mondjuk ajandek egerrel vagy beepitett touchpaddel.
  • Lowosan #21
    Mégis mire gondolsz? WS távirányító?

    Van bárkinek is ötlete hogy mire lenne jó egy ilyen tuningklaviatúra? Mármint azon kívül amit képes megcsinálni a normál verzio.
  • hdo #20
    Ezek szerint azóta került bele.
  • kukacS3K #19
    tvre mondjuk nem rossz ötlet
  • passatgt #18
    elhangzott benne, de utána meg ott nyomkodja úgy, hogy nincs rákötve áramra, mondja is, hogy nincs bedugva, meg van kis akksijelző az óra mellett:)