Napi Online

Drágább itthon mobilozni, mint Dániában

Magyarországon drágább a mobilozás, mint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamainak átlagában - derül ki abból az OECD-kimutatásból, amelyet a Le Soir című brüsszeli lap csütörtöki száma ismertetett.

Az OECD-nek az európai államok többsége mellett olyan országok is tagjai, mint az Egyesült Államok, Mexikó, Dél-Korea, Ausztrália, Japán és Új-Zéland. A kimutatás szerint viszonylag intenzív mobilozás esetén - 1680 hívás, 660 sms és 12 mms mellett - az évi költség az OECD átlagában mintegy 500 dollárt tesz ki.

A szóródás hatalmas: Dániában ez 200 dollár alatt, Spanyolországban viszont 900 dollár fölött van. Dánia mellett Hollandiában, Svédországban, Finnországban, valamint Ausztriában a legolcsóbb a mobilozás: ott az intenzív használat éves költsége 200 dollár körüli, Ausztriában kevéssel 200 dollár fölötti.

Magyarországon ez a mutató meghaladja a 600 dollárt, ami hasonló nagyságrendű, mint a francia, német, portugál, belga és görög költségszint. Spanyolország mellett 800 dollárnál nagyobb az éves költség a Cseh Köztársaságban és Szlovákiában is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • atys2 #5
  Nem szereted fletót? Talán próbáld ki ezt:


  Igazi felüdülés mikor hazaérsz és beletörölheted a lábad!
 • matyasp99 #4
  a cikk egy hipotetikus hívásmennyiséget hasonlított össze különböző országokban.
  "kimutatás szerint viszonylag intenzív mobilozás esetén - 1680 hívás, 660 sms és 12 mms mellett -"
  Szóval ez volt a tesztcsomag.
  Egyébként ez nem tűnik olyan soknak, nekem évi 600 dollár a számlám :)
 • shabba #3
  Azért kíváncsi lennék hogyan számolták ki ezt a 600 dollárt. A távközlési cégek pénzügyi beszámolói nyílvánosak és igen sok adat van bennük. Pl. az egy főre vetített átlagos bevétel is. Ami pl. Tímobájlnál lakossági előfizetőnék éves szintre 200 dollárt eredményez, de még üzleti előfizetőknél sem sokkal többet 400 dollárnál ami azért elég messze esik a cikkbeli 600-tól. Az erős verseny miatt pedig aligha valószínű hogy a Pannon és Voda hasonló értékei nagy mértékben is eltérnének.
 • TeDDyRuSh #2
  Én annak néznék utána, hogy aki egy évben itthon leszurkolja az évi 600 dolcsit, ahhoz hogy viszonyul a szolgáltatója. Ki nyom a legtöbb hűség akciót...
 • JL666 #1
  micsoda meglepetés....
  ha még csak a mobilozás lenne drágább, a fizetés meg tized akkora.
  Köszönjünk gyurcsány