MTI

Dél-koreai internetezőket perelnek pornóproducerek

Szerzői jogok megsértése címén dél-koreai internet-felhasználókat perelnek külföldi pornófilm-producerek, arra hivatkozva, hogy az általuk készített tartalmakat különféle helyi honlapokra töltötték fel.

A meglehetősen furcsa ügyben egy helyi ügyvédi iroda, amely 50 amerikai és japán pornófilm-producert képvisel, 10 000 feltöltőt perelt be. Az eljárást 10 rendőrségen keresztül indították el Szöulban és a mellette lévő Gyeonggi tartományban, azonban több részletet a koreai rendőrség nem volt hajlandó elárulni. Az egyik koreai rendőrtiszt elmondta, hogy a szerzői jogok megsértése miatt indították el a nyomozást, amelyért Dél-Koreában börtön jár. Egyelőre a nyomozás még tart és meg kell állapítani, történt-e egyáltalán törvénysértés, mielőtt vizsgálatot indítanának a 10 000 vádlott ellen.

Egy helyi napilap arról írt, hogy a perirat gyors jogi lépésekre szólít fel, mondván a pornográfia terjesztése rendkívül káros a fiatalság számára abban az országban, ahol az internet a legelterjedtebb a világon.

A 10 000 felhasználót az alapján perelték be, hogy anyagi hasznot húztak abból, hogy rendszeresen töltöttek fel pornót különféle honlapokra - nyilatkozta a felpereseket képviselő helyi ügyvédi iroda. Azt is hozzátették, hogy ügyfeleik a rendőri intézkedés mellett pénzügyi kártérítést is követelnek. A feltöltőkön kívül 80 dél-koreai honlap üzemeltetője ellen is pert indítottak hasonló vádakkal. A vádlottak között voltak olyanok is, akik havonta 24 ezer dollár (4,6 millió forint) körül kerestek pusztán a klikkelések folytán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #2
    Megnéztem az ilovextra filmet az aláírásodban.
    Mulatságos, ahogy a lopás mögé ideológiát építenek fel egyesek. A film végén meg felszólítanak, hogy adj legalább 5 dollár adományt. Nem értem miért, hisz ők ingyen dolgoznak.

    A megoldást én már leírtam: az internethozzáférési díj 1+1%-át utálja át az ISP a belföldi Artisjusnak, a másik fele menjen a nemzetközi artisjusnak.
    Tiszta sor: a netezők is nyugodtak lesznek, az éhenkórász szerzők is kapnak pénzt kávéra meg bagóra.
  • FoodLFG #1
    Dél-Koreában még a zenei klipeket is cenzúrázzák, ha túl szexuális. Közben meg fű alatt megy ezerrel a pornó, mert ugye amire igény van..
    Képmutató egy népség.