Napi Online

Lengyelországból is kivonulhat az Electro World

Lengyelországban már az év eleje óta keringenek pletykák arról, hogy a brit DSG International, az Electro World tulajdonosa ki akar vonulni az országból, mostanra azonban már a hírek közé is bekerült az információ.

A Puls Biznesu gazdasági napilap ugyanis megtudta, hogy a varsói fogyasztóvédelmi és versenyhivatalhoz beérkezett a krakkói Hesal társaság kérvénye: hagyják jóvá a varsói székhelyű Electro World megvásárlását. A Hesal egyik fő részvényese Henryk Sala, a szórakoztató- és háztartási elektronikai cikkeket árusító Mix Electronics lengyel országos bolthálózat elnöke. A krakkói cég ezzel a felvásárlással az ágazat élvonalába törhet fel.

Az Electro World nagy feltűnést keltve 2005-ben jelent meg Lengyelországban, de négy év után fel kellett adnia a versenyt a Media Markttal és a Saturnnal - ezt a háborút a németek nyerték meg. Az új lengyel tulajdonos nem kis kockázatot vállal, hiszen a nyolc meglevő hipermarket mellett a cég fejlesztési terveit is folytatni akarja. Márpedig a csökkenő kereslet miatt is élesedő versenyben a nagyvárosokban levő, nagy alapterületű üzletek üzemeltetése az elemzők szerint igen költséges, hiába vonzó, hogy valószínűleg a magyarországihoz hasonló szimbolikus összegért adja el azokat a tulajdonos.

A DSG mindenesetre azt állítja, hogy egyelőre csak felmérik a lengyelországi üzletlánc helyzetét. Magyarországról az idén tavasszal vonult ki az Electro World, kilenc áruházát egy euróért az EW Elektro Retail Ltd-nek adta el, amely mögött a román TechnomarketDomo-csoport áll.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aaaaa #2
    Az Elektro World a nyitási akciónál beharangozott pár olcsóbban adott akciós árútól eltekintve mindig is drágább volt, szinte mindennél. De az emberek birkák és ha azt mondják, hogy valami 99 ezer és a legolcsóbb, hiába is adják máshol akár 70 ezerért ugyanazt elhiszi , mert nem tájékozódik. Bár mostanában egyre többen körbenéznek, és így már kevés azt hazudni valamiről hogy olcsó, amikor már a hülye is rájött hogy nem az. Amíg a benzinkutak el tudják adni akár 540 Ft-ért is a 250 forintos kólát, addig ezeknek a boltoknak is lesz vevőjük.
  • Kingfisher #1
    Tekintve az árakat az Electro World, Euronics, Media Markt és hasonló áruházaknak már rég csődbe kellett volna menniük. Csak a reklámmal épp ellentétesen sajnos az emberek hülyék, és egyszerűbb birka módon bemenni az első plázába, mint mondjuk Depon megnézni, hogy 1-1 boltban akár 50-70 ezret is spórolhatnak.