SG.hu

100 gigabites Ethernet modul az Alcateltől

Az Alcatel-Lucent ma bemutatta az ágazat első 100 gigabites szolgáltatói interfész-modulját, amivel vezető pozíciót vív ki magának a 100 gigabites Ethernet szegmensben.

A cég közleménye szerint az új modullal a szolgáltatók úgy nyújthatnak nagyobb átviteli sebességet ügyfeleiknek, hogy közben a lakossági szélessávú, IPTV, üzleti és mobil szolgáltatások biztosításához szükséges képességeik nem gyengülnek. Az új interfészek az Alcatel-Lucent sávszélességet, szolgáltatási rugalmasságot és energiahatékonyságot növelő szilícium-technológiájára épülnek. Az interfészek együttműködnek a 7750 SR és 7450 ESS platformmal, így a beruházás értékállósága is garantált a szolgáltatásválaszték bővítése és skálázhatóságának fokozása során.

A szolgáltatók munkájának megkönnyítéséhez az Alcatel Service Router portfóliójában új, 10 portos 10GigE modult vezet be. Az új termék tovább erősíti az Alcatel ágazatvezető pozícióját a 10GigE sűrűség terén: használatával akár 300 db 10GigE port is támogatható egyetlen rackben.

Az Alcatel a piacon elsőként vezeti be a gerinchálózatban, a hálózat peremén és metro-megoldásban egyaránt használható 100GigE interfészt, ezzel tovább folytatja lendületes piaci fejlődését, hiszen rendkívül élénk a kereslet a nagyobb sebességű Ethernet interfészek iránt. A nagyobb sűrűségű 10GigE modulokkal a cég ügyfelei hatékonyan kezelhetik a hálózat aggregációs és metro-rétegeiben jelentkező növekedést. A 100GigE kártyákat az Alcatel 2009 negyedik negyedévben mutatja be, kereskedelmi bevezetésük 2010 derekán várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!