MTI

Negyedmillió eurós pénzbírság egy holland spamküldőnek

Negyedmillió eurós (67 millió forint) pénzbírság megfizetésére kötelezte egy holland hatóság azt a férfit, aki eddigi "karrierje" során legalább 21 millió spamet küldött szét a világhálón.

A kéretlen hirdetések internetes küldözgetőjére további napi 5000 euró pénzbírság vár, ha a tiltás ellenére továbbra is levélszeméttel árasztja el a postafiókokat - jelentette be hétfőn a holland posta- és telekommunikációs felügyelet (OPTA). A holland férfi az egyik legnyakasabb spammelő, akivel a hivatalnak valaha dolga volt - számolt be az OPTA egyik szóvivője. A felügyelethez eddig több mint négyszáz panasz futott be az általa küldött kéretlen e-mail-hirdetések miatt. Az utóbbi négy évben már többször felszólították a férfit, hogy szüntesse be a spamek küldését.

Az internetfelügyelet nem fedte fel a bírsággal sújtott spammer kilétét, de annyit elmondtak, hogy a kéretlen levelek küldéséhez Serinco Benelux néven jegyeztetett be egy céget. Hollandiában 2004 óta tilos spameket küldeni, tavaly az OPTA összesen 510 ezer euró (136,6 millió forint) bírságot szabott ki két olyan spames cégre, amely megszegte a tilalmat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dark Angel 666 #2
    ez nem elég elrettentő , a spamekkel ennél sokkal többet is kereshetett
  • atomjani #1
    Reméljük ez csak a kezdet. Magyarországon is van sok spamelő.