MTI

Észak-Koreát gyanúsítják hackertámadással

Egy szöuli lap szerint Észak-Korea a múlt hónapban utasítást adott egy ottani katonai számítástechnikai intézetnek, hogy rombolja le a dél-koreai kommunikációs hálózatot.

A lap, a Dzsung Ang Ilbo szombati beszámolója szerint erről az információról a dél-koreai titkosszolgálat pénteken tájékoztatott egyes törvényhozókat, értesüléseit bizonyítékként tálalva arra, hogy Észak-Korea állt azon tömeges hackertámadások mögött, amelyek az elmúlt napokban megbénítottak egyes fontos dél-koreai és amerikai honlapokat. A lap szerint az érintett északi számítástechnikai intézet - amelyet Lab 110 néven ismernek - lényegében számítógépes hackerek csoportja, amely kimondottan ilyen feladatokra specializálódott.

A dél-koreai titkosszolgálat (NIS) nem volt hajlandó megerősíteni a jelentést, a parlament hírszerzési bizottságának tagjai pedig egyszerűen nem válaszoltak a hozzájuk intézett telefonhívásokra. Ugyanakkor a Yonhap dél-koreai hírügynökség hasonló információkat közölt: eszerint a NIS megszerzett egy észak-koreai dokumentumot, amely tartalmazta a június 7-én kiadott parancsot.

A dél-koreai távközlési hatóság szerdán jelentette be, hogy hackertámadás érte a dél-koreai elnöki hivatal, több kormányzati ügynökség és magánvállalat internetes oldalát; a honlapokat órákon keresztül nem lehetett elérni. Hasonló támadás ért egyes amerikai internetes oldalakat is, ideértve a Fehér Ház honlapját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)