MTI

Hackertámadás ért dél-koreai kormányzati honlapokat

Hackertámadás érte a dél-koreai elnöki hivatal, több kormányzati ügynökség és magánvállalat internetes oldalát; a honlapokat órákon keresztül nem lehetett elérni - jelentette be szerdán a dél-koreai távközlési hatóság.

A hackerek helyi idő szerint kedd este törtek be egyebek mellett az elnöki hivatal, a parlament és a védelmi minisztérium, valamint a Shinhan Bank és a Korea Exchange Bank honlapjára. A virtuális támadás fennakadást okozott az ország legnépszerűbb keresőportáljának, a Navernek az elektronikus levelezőrendszerében, illetve az eBay online aukciós oldal dél-koreai honlapján is.

Az úgynevezett megosztott szolgáltatás-megtagadással (DDoS) járó támadás áldozatául esett internetes oldalak többsége már zavartalanul működik, de néhány honlap - köztük az elnöki hivatal oldala - továbbra sem volt hozzáférhető szerda reggel - közölték a hatóságok. A támadások során hatalmas mennyiségű, káros adat áramlott a célba vett oldalakra, amelyek hozzáférhetősége lelassult vagy teljesen leállt. A hackertámadás az eddigi hírek szerint nem okozott károkat. A rendőrség megkezdte a vizsgálatot.

Dél-Koreában különösen sokat használják a világhálót, az emberek kétharmada rendelkezik szélessávú internet-hozzáféréssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!