Napi Online

Pert nyert az eBay a L'oreallal szemben

Bírósági döntés értelmében az eBAy online aukciós áruházat nem terheli felelősség a felhasználói által kínált hamisított termékek miatt.

A döntés azt követően született meg, hogy több eBay felhasználó is hamisított kozmetikai termékeket árult, megsértve ezzel a L'Oreal védjegyét. Míg az eBay vezetősége elégedetten vette tudomásul a bírósági döntést, addig a L'oreal ügyvédje szerint az eBay eddigi kísérletei a hamisított árucikkek kereskedésének beszüntetésére hatástalannak bizonyultak, így a jövőben komolyabb szabályozásra lenne szükség.

A hasonló ügyekben folyó gyakori bírósági perek egyúttal rávilágítanak arra, hogy az európai uniós jogi szabályozás nem minden esetben rendelkezik megfelelő szabályozással a hamisított termékekkel való kereskedés megakadályozására.

Az eBay mostani győzelme előtt több pert is vesztett Franciaországban hasonló felhasználói visszaélések miatt, többek között a Hermes és a Luis Vuitton céggel szemben, mikor is az aukciós céget kompenzáció fizetésére kötelezték.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!