MTI

Tízmilliárd kormányzati hálózatra, pályázat nélkül

Egy előterjesztés "felmentést kérne" a közbeszerzési törvény alól egy több mint tízmilliárd forintos kormányzati informatikai beszerzésnek - tudta meg a Magyar Nemzet.

A javaslatot Baja Ferenc infokommunikációért felelős szocialista kormánybiztos jegyzi, a dokumentumot kedden tárgyalja a nemzetbiztonsági bizottság - írja a lap, hozzátéve az áfával együtt 15 milliárd forintot az úgynevezett belső piaci szolgáltatásokról szóló európai uniós irányelv követelményeit megvalósító központi elektronikus szolgáltató rendszer továbbfejlesztése címén kívánják elkölteni részben unió, részben az adófizetők pénzéből.

A Miniszterelnöki Hivatal által kiválasztott alkalmas és nemzetbiztonsági szempontból megfelelő cégek egyike fejlesztené többek között az ügyintézési státus szolgáltatást, megteremtené a feltételeit annak, hogy külföldiek biztonságosan igényelhessenek ügyfélkaput elektronikus aláírással és elérhessék a központ rendszer szolgáltatásait angol nyelven. Ezen kívül fejlesztenék a cégkaput, illetve más egyéb szolgáltatás mellett egy modern rendszerrel tennék lehetővé az elektronikus adatcserét az államigazgatási szervek között - olvasható a lapban.

Baja Ferenc a Magyar Nemzetnek elismerte: a beszerzés folyamatban van, de a nemzetbiztonsági bizottság ülése előtt nem adnak erről tájékoztatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • morden #1
    DEjó, mindig is ezt szerettem volna, ezért ímádom a piacgazdaságot és örülök , hogy már nem 5 éves tervekben gondolkodunk jah várjunk összekevertem most akkor mi is van ?