MTI

A hackerek a PowerPoint-felhasználókat fenyegetik

Egy biztonsági rést kihasználva hackerek támadják a PowerPoint szoftver felhasználóit, közölte a Microsoft, és szoftveres javítást adott ki, hogy a veszélytől megóvja őket.

A redmondi cégóriás szerint az Apple-féle Mac gépek PowerPoint szoftvere is veszélyben van, ugyanakkor arra még nincs bizonyíték, hogy azt tényleges támadások érnék. A Microsoft meghatározása szerint a veszély "kritikus", ami a legsúlyosabb kategóriát jelenti a veszélyességi fokokban. A Symantec közlése szerint a hackerek módszere, hogy ráveszik az áldozatot, nyissa meg a fertőzött PowerPoint fájlt, amelyet vagy egy honlapról töltöttek le, vagy e-mailben kaptak. "Ettől a ponttól kezdve a támadó mindent irányítása alá vehet, amire csak a számítógépes felhasználónak lehetősége van" - mondta Alfred Huger, a Symantec kutatója.

Huger szerint a Symantec eddig csak viszonylag kevés olyan hackertámadást észlelt, amely a PowerPointban található biztonsági rést aknázta volna ki. A Microsoft eddig még nem adott ki javítást Macekhez, bár már dolgoznak azon is, olvasható a Yahoo oldalán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endyxx #1
    "Ettől a ponttól kezdve a támadó mindent irányítása alá vehet, amire csak a számítógépes felhasználónak lehetősége van"
    Te jó ég, ez vmi superhacker támadás lehet, először legyilkolja a powerpoint fájlokat, utána biztos kitörli a notepad.exe-t is :D
    Nagyon nem akarja ez a Alfred Huger, hogy használjunk powerpointot...