Napi Online

Processzortervezőket igazolt az Apple

Az Apple Inc. jelentős mikroprocesszor-tervező kapacitást épít ki házon belül, az elmúlt időszakban leigazolta a világ második legnagyobb chipgyártója, az AMD két korábbi felső vezetőjét - jelentette a Wall Street Journal az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva.

Ezzel lehetővé válik, hogy a kíváncsi szemek elől elzárva fejlessze az iPodjaiba és iPhone-jaiba építendő processzorokat, az utóbbi időben ugyanis gondot okozott a cégnek, hogy a külső chiptervezőkkel megosztott információi egy része továbbszivárgott versenytársaihoz. Emellett az Apple jelentősen csökkenteni kívánja termékei áramfogyasztását - kiküszöbölve ezzel az okos telefonok egyik gyengeségét -, továbbá szeretné javítani azok grafikus tulajdonságait, képminőségét. A vállalat már egy évvel ezelőtt megtette az első lépést az új profil kialakításában: felvásárolta a kis fogyasztású mikroprocesszorok fejlesztésével foglalkozó P.A. Semi szilícium-völgybeli start up vállalkozást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #1
    EZAZ megcsinálják majd az iPentium4-et, és kb olyan lesz mint az eredeti p4 szar, de legalább drága :D és ez illenne is az apple kínálatába.