MTI

Obama internetes "lakossági fórumot" tartott

Barack Obama elnök megint újított az amerikaiakkal való kapcsolatteremtésben: internetes "lakossági fórumot" tartott, amelyen a világhálón beérkezett kérdésekre válaszolt.

Obama már a tavalyi választási kampányban is nagy mértékben támaszkodott az internetre, sok üzenetét ott fogalmazta meg, és az adományok jelentős hányada onnan érkezett. Elnökként hétvégi beszédeit a világhálón is elhelyezik. Múlt héten újabb műfajjal feszegette az amerikai elnökök kommunikációjának kereteit: részt vett Jay Leno könnyed késő esti hollywoodi showműsorában. Az internetes lakossági fórumra 93 ezer ember nyújtott be előzetesen mintegy 104 ezer kérdést, amelyekről 3,6 millióan szavaztak. Obama a legnépszerűbb, vagyis legtöbb voksot kapott kérdésekre válaszolt.

A legtöbben gazdasági témájú problémákat vetettek fel. Obama, - aki a Fehér Házba meghívott 100 átlag amerikai kérdéseire is felelt - védte gigantikus méretű, 3,6 billió dolláros költségvetési tervezetét. Elutasítva azokat a republikánus bírálatokat, hogy kormánya túl nagy költekezést, túl sok adóztatást tervez, és tarthatatlan adósságba verné az országot, kifejtette: az oktatási, egészségügyi és energiaipari beruházások alapozhatják meg a jövőbeni tartós növekedést.

Obama egyebek mellett arra a kérdésre is válaszolt, hogy nem akarná-e legalizálni a marihuánát, amelynek kereskedelmét az állam ellenőrizhetné, megadóztathatná, és az eredménytelen pénzrabló kábítószer-ellenes háború helyett egy pénzteremtő, munkahelyteremtő programot lehetne alkotni. Obama leszögezte: "nem hiszem, hogy ez jó stratégia a gazdaság erősítésére".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gopher #5
    "könnyebb tőle függőnek lenni" - semmivel sem könnyebb, mint az alkoholtól, viszont a cigi ennél ezerszer keményebb függőséget alakít ki.

    "fű meg órákra kiüt és addig nem tudsz csinálni semmit" - a pia is élég sokáig ki tud ütni, sőt.

    "Meg könnyű róla keményebbre váltani, ami viszont már káros is és így is van elég kiadása a tbnek, a f.sznak hiányzik még 100000 neurotikus herkás..." - Ez meg a világon a legnagyobb ökörség. Nem a fű a kapudrog, hanem az alkohol, illetve a cigaretta, ugyanis általában ezekkel kezd egy tinédzser, nem a fűvel...
  • bcsirke #4
    egyrészt szerintem 100 részeg helyett mondjuk 60 részeg és 40 betépett lenne az utcán, és hidd el nekem, a betépettek nem fogják elüttetni magukat, és nem fognak megölni senkit.
    másrészt, nézz utánna mielőtt olyanokat mondasz h a fű addiktív.
  • krajcsovszkig #3
    Ja, csak ha legális lenne, akkor a sok betépett ott kóvályogna az utcákon és baszatná magát el az autókkal, meg akár úgy is vezetne. Az alkoholnak nem a beb.szás a lényege, a cigitől meg nem is lehet, ezért azoknak nincs ekkora ilyen veszélyük. Meg egyébként könnyebb tőle függőnek lenni, mint a cigitől meg a piától és körülményesebb is, mert egy cigit elszívsz azt szevasz, a fű meg órákra kiüt és addig nem tudsz csinálni semmit. Meg könnyű róla keményebbre váltani, ami viszont már káros is és így is van elég kiadása a tbnek, a f.sznak hiányzik még 100000 neurotikus herkás...
  • bcsirke #2
    a kurva életbe kezd már nagyon felbaszni ez a ganja téma, miért nem lehet már végre legalizálni??! soha senki nem halt még meg fű miatt, többszázezer szakértő állapította meg hogy sokkal kevésbé káros az alkoholnál meg a dohánynál, többmillióan küzdenek a legalizásáért, többmillióan szívják és még SOHA nem hallottunk semmi rosszat róla a hírekben; mondhatni az alkohol ellentéte ha aggresszióról van szó. Kezdem elveszíteni a hitem az emberiségben:(
  • bigjoe #1
    "Kevésbé káros a marihuána, mint az alkohol vagy a cigaretta – áll egy csütörtökön nyilvánosságra hozott brit kutatásban, amelyben a drogtörvény „újragondolására” hívnak fel. A több brit tudóst is tanácsadói között tudó Beckley Alapítvány szerint a marihuána illegálissá tétele nem befolyásolja a hozzáférhetőséget és bűnözővé teszi használóit. "