MTI

Munkaidőben pornót néztek a Skoda alkalmazottai

Több mint 80 alkalmazottnak felmondtak és majdnem ezer személy pénzbüntetést kapott a Skoda cseh autógyárban, mert munkaidőben pornót néztek, és azt a vállalaton belüli intranet hálózaton keresztül terjesztették.

Az egyik legnagyobb csehországi iparvállalat szóvivője, Jaroslav Cerny csütörtökön közölte: mindazok az alkalmazottak, akik a belső számítógépes hálózaton keresztül pornót küldözgettek egymásnak, megsértették a cég munkaügyi és etika kódexét, amiért büntetés jár. A Skoda alkalmazottainak rendkívüli érdeklődését az a nagyjából másfélperces videofilm váltotta ki, amely néhány hete került fel a világhálóra. A filmben egy 17 éves cseh középiskolás lány végez önkielégítést osztálytársai heccelése következtében a tanítás szünetében. Az egyik diák mindezt lefilmezte, majd feltette az internetre.

"A pikáns film híre gyorsan elterjedt a gyárban, s az emberek elkezdték egymásnak küldözgetni, illetve a látottakat kommentálni. Mindez a vállalati számítógépes rendszeren belül, az intraneten történt, amire a hálózat ellenőrzése derített fényt" - írta a Blesk című bulvárlap. A filmet az internetre feltöltő középiskolás diák ellen a rendőrség vizsgálatot indított.

A cseh oktatásügyben az idén ez már a második "szexbotrány". Januárban egy olyan hatperces film került az internetre, amelyen egy dél-morvaországi középiskolai tanárnő az egyik diákjával közösül. A rendkívül vulgáris kommentárral ellátott filmet egy 15 éves diák készítette és tette fel a világhálóra. A cseh sajtó szerint a felvétel napok alatt sláger lett, és több százezren nézték meg. Bár a film hatalmas felháborodást keltett, az iskola igazgatója és a hatóságok nem foganatosítottak intézkedéseket a tanárnő ellen. "Szabad idejében mindenki azt tesz, amit akar" - hangzott az indoklás.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ocsieu #7
    :D
    Amint a cikkben is szerepel, 15 és 17 éves gyerekekről van szó...
    Nem is olyan régen, egy hazai szintén autóiparhoz köthető cégnél volt hasonló eset, csak ez nem került nyílvánosságra... Persze, minden intraneten van pron, erőszak, stb., még a rendőrségen is volt, van és lesz is...
    Előfordul, hogy egy fatális tévedésnek köszönhetően, butaságból, figyelmetlenségből valaki "rossz mailcímre" is továbbítja a mailt, és borul a bili...
    De van olyan is, amikor a rendszergazdit kérik (fenyegetik, fizetik) meg, segítsen a létszámleépítésben, hisz mindenki tudja, még a főnök is, hogy mindíg van mivel megszivatni az alkalmazottat... Sok hasonló esetben egyébként a bizonyíthatóan megszivatott alkalmazott épp a tartalom miatt nem viszi bíróságra az ügyet, hisz a munkaadójának elég lenne megvádolnia pedofíliával az alkalmazottját, és ezzel meg is indokolta a tömeges leépítést... Senki, legalábbis normális ember nem fogja kockáztatni a szabadságát a munkahelyéért cserébe. Márha ennek a hazai cég középvezetőjének hinni lehet... Én hiszek neki...
  • Czibu #6
    valamiért ki kell rúgni az embereket, hamár az autó nem kell senkinek. szerintem csak ürügy.

    másrészt meg nem nézni kell, hanem csinálni.
  • Garrett27 #5
    Mert néha a menedzsment is bagózik :D

    Amúgy meg ez sztem azért történt, mert így legalább nem kell ráfogni a válságra, hogy több mint 80 embertől megszabadultak. Az intraneten mindigis voltak és lesznek terjedőben lévő videók, mondjuk most csak egy kicsit szünetelni fog a Skodában a belső email forgalom.
  • nyalógép #4
    És ez miért rosszabb, mint amikor "elszívok egy cigit" jelszóval órákig trécselnek az alkalmazottak?
  • krajcsovszkig #3
    Pont ezt akartam :D
  • FoodLFG #2
    Erre most mit lehet mondani ? Megérdemelték.
    Nem igaz, hogy nem tudják türtőztetni magukat a munkahelyen. Nézzenek otthon pornót az asszonnyal.

    jameg sohase bízz a rendszergazdában tipikus esete. Gondolom ők buktatták le a fájl csereberét. Mondjuk, aki ellenőrzött hálózaton csinál ilyesmit, az szintúgy megérdemli.
  • uniu #1
    hol vannak a linkek a videokra ?:))