Berta Sándor

Németország lehallgatná az internetes telefonálást

A német nagykoalíció lehetővé akarja tenni a kémszoftverek használatát a komoly bűncselekmények felderítésére.

Wolfgang Bosbach, a CDU frakcióvezetője a Neue Osnabrücker Zeitungnak elmondta, hogy még ebben a parlamenti ciklusban kiegészítenék a büntetőeljárásokról szóló szabályokat. "Az igazságügyi minisztérium ezzel kapcsolatos egyik tervezete már el is készült. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, úgy a következő hetekben már le is zárulhatnak az egyeztetések" - jelentette ki a politikus. Amennyiben módosítják a büntetőeljárásokról szóló szabályokat, úgy a bűnüldözőknek lehetőségük nyílna bizonyos módszerek alkalmazására a súlyos bűncselekmények gyanúsítottjainak, illetve elkövetőinek elfogására.

Az új módszerek egyike lehet a kémprogramok telepítése a bűnözők számítógépeire és notebookjára. A szoftverek még az e-mailek titkosítása vagy az internetes telefonbeszélgetések indítása előtt aktivizálódnának. "Nem szabad lehetővé tenni, hogy a gyanúsítottak korszerű titkosítási technikák segítségével elkerülhessék az igazságszolgáltatást" - tette hozzá Bosbach. A technikai megoldások használatához azonban szükség lenne a hatóságok jogkörének kibővítésére.

Emellett felmerült az az ötlet, hogy a hatóságok szabadon felhasználhassák, kielemezhessék a büntetőeljárásokban a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) és a tartományi rendőrségek online razziái során gyűjtött információkat. Az internetes házkutatásokat azonban továbbra sem lehetne minden esetben alkalmazni. Németországban a BKA idén január óta hajthat végre online razziákat, de kizárólag a legsúlyosabb bűncselekmények, például terrortámadások megakadályozására. Az új módszer azt jelentené, hogy a nyomozók a kémprogramok segítségével a merevlemezek teljes tartalmához nem, csak a beszéd-, video- és szöveges fájlokhoz férhetnének hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Balintos #20
  A #9-re akart válasz lenni :S
 • Balintos #19
  A kulcsszó: fokozatosság; szépen más államokkal összhangban kis lépésekben megcsinálhatják, nem fog tudni a tőke hova menekülni, amire pedig az emberek elérik a türelmük határát már késő lesz. Ez nem olyan lehetetlen.
 • hottold #18
  [brutálnagy]telepíccsé Windows 7-et és akkor tutira meg fognak figyelni, akármilyen titkosítót teszel fel a gépedre (Windows7-edre)
 • hottold #17
  kémprogramok telepítésével, illetve annak fenyegetésével pedig egyenesen a közröhej tárgyává varázsolják magukat...
 • hottold #16
  szó sincs valós szándékról ! itt , pont ezt magyarázom !

  nincs ilyen agyalágyult ember , aki ezt komolyan is gondolná, nézz szét lejebb, találsz találó hozzászólásokat.... totálisan LEHETETLEN megfigyelni ennyi beszélgetést, több okból is :

  - AD1: a legfontosabb ok az az, hogy aki nem szeretné, hogy lehallgassák, azt NEM fogják lehallgatni, mert alapban nem ismert kommunikációs csatornán és "nyelven" beszél (programnyelvre gondolok) vagy ha ismert akkor is titkosítja, de legalább egy anonim és vay titkosított proxy-t (pl. TOR-t) rákonfigurál a kapcsolatra,

  - AD2: nincs olyan robot, aki képes lenne erre, se ma se a közel, se a távoljövőben...

  - AD3: meg sem találják az illetőt, mert KAMUPISTA979 néven jelentkezik be a , haverja gépén, vagy a spanja nevére vásárolt mobiltelefonon... ennyi...

  az egész cikk, illetve az azt ihlető német hatóságok, megint csak
  SZÁNDÉKOSAN PRÓBÁLJÁK MEGFÉLEMLÍTENI A CIVIL LAKOSSÁGBÓL A HOZZÁ NEM ÉRTŐ EMBEREKET !

  és azért írom, hogy csak próbálják, mert ilyen dajkamesét már nincs is olyan egyed, aki megkajolna...
 • szlovákiai hun #15
  Valóban, annak adok igazat, aki ezt irta, ha ez megvalósulna, akkor a tőke fejvesztve menekülne, mert ugye mi a garancia rá, hogy őt nem figyelik meg, pl,. korrupció gyanúba kerül...

  Ez úgy halott javaslat, ahogy van, mert valóban rengeteg visszaélésre ad okot, ez a háttérhatalom újabb játéka, avagy nagy Babilon épitése...
 • hottold #14
  a második álításnak viszont legalább van valóságtartalma és valószínűsége.
 • hottold #13
  "Németország lehallgatná az internetes telefonálást"

  "A magyar lakosság puskacsőre kapná gyurcsány ferencet"
 • gettoharcos2 #12
  "Nem szabad lehetővé tenni, hogy a gyanúsítottak korszerű titkosítási technikák segítségével elkerülhessék az igazságszolgáltatást"

  Tied a projekt , Öcsém !

  "Emellett felmerült az az ötlet, hogy a hatóságok szabadon felhasználhassák, kielemezhessék a büntetőeljárásokban a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) és a tartományi rendőrségek online razziái során gyűjtött információkat."

  Sok szerencsét kívánok, nektek a 6 millió terrabyte swapfile átbogarászásához, és lesztek vagy 70 éves kaporszakállas vén bu*erántók , mire rájöttök, hogy nincs is benne semmi érdekes, vagy az is titkosítva.
 • B0nFire #11
  Mánmeginta németek!

  Felhívjuk a bűnözők figyelmét, hogy telepítse fel a gépére az mz/x nevű kémprogramot, mert meg akarjuk figyelni!

  Előbb nem kéne bebizonyítani valakiről, hogy bűnöző, mielőtt megfigyeljük? Ha meg bebizonyosodik, le kell csukni, nem? Ha pedig már kitöltötte a büntetését, újra megilleti az ártatlanság vélelme, amíg újra törvényt nem sért.

  Ennek a két vége valahogy sehogy se ér össze! Német precizitás. Némettisztaságitörvény. Abcúg!!!