MTI

A Google levett számos kényes fotót térképe utcaképei közül

A Google bejelentette pénteken, hogy levett számos kényes fotót internetes térképének nagy-britanniai utcaképei közül, mert aggályos, hogy azok személyiségi jogot sértenek.

A internetes cég Street View nevű programjáról van szó, amelyen csütörtökön váltak elérhetővé Nagy-Britannia nagyvárosi utcáin készült interaktív és teljes panorámás fényképek. Az utcanézegetés a Google Mapsen először az Egyesült Államokra vonatkozóan vált lehetővé, 2007 májusában.

Nem telt el 24 óra a Nagy-Britanniát érintő szolgáltatás beindítása után, az internetes óriásnak máris le kellett vennie több képet a világhálóra feltett készletből. Olyan fotókról van szó, amelyeken például egy férfi kilép egy szexboltból a Soho londoni szórakoztató negyedben, vagy egy részeg férfi éppen hány egy kocsma előtt a főváros keleti részében.

A Google szóvivője nem tudta megmondani, hogy hány képet kellett levenniük, de közölte, hogy "kevesebbet, mint ahányra számítottak". A felhasználóknak lehetőségük van jelezni a cégnek, ha olyan képet találnak, amely személyiségi jogot sérthet. De ha valaki nem szeretné, ha háza látszana a képeken, kérheti ezeknek a törlését is. Az emberek arcát és a rendszámtáblákat automatikusan kisatírozandónak tekinti a cég.

A Street View-n a holland, a japán, az ausztráliai, az új-zélandi, a francia, a spanyol és az olasz nagyvárosok utcái nézegethetők még fényképeken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!