MTI

Elvis-emlékek online árverésen

A fellépőruhától a zongoráig Elvis Presley számos személyes tárgyára lehet licitálni egy online aukciósház március 25-ig tartó árverésén.

A Gotta Have It! hétfőn kezdődött internetes aukcióján a szervezők legalább 150 ezer dolláros (34 millió forint) bevételt várnak a 31 éve elhunyt Király kék fellépőruhájától, amelyet egy aranybélésű pelerin egészít ki. A rocklegenda ritka New York-i koncertjei egyikén, a Madison Square Gardenben viselte ezt az öltözéket 1972-ben. A kék fellépőruhát az An Afternoon in the Garden című koncertalbum borítója is megörökítette.

Az árverés másik nagy sztárja az a Knabe márkájú fehér zongora, amelyen Presley gracelandi otthonában játszott. Ezért legalább 750 ezer dollárt (170 millió forint) várnak az aukciósház szakértői. De licitálni lehet a töretlen népszerűségű rocksztár fekete, monogramos pizsamájára, gyémántokkal gazdagon kirakott aranygyűrűjére és olyan apróságokra is, mint Elvises zsebkendő, rúzs és az arcképével megjelent magazinok. "Óriási rajongótábora van és mindig lesz is. Nem volt egyszerű halandó. Ma is vannak gyerekek, akik teljesen belezúgtak, és sok srác még mindig Elvisnek öltözik halloweenkor" - magyarázta Peter Siegel, az aukciósház szakértője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!