MTI

Összeomlott a munkaügyi informatikai rendszer

Szinte használhatatlanságig lelassult, néhol rövid ideig pedig össze is omlott az Állami Foglalkoztatási Szolgálat január elsejétől üzembe állított új integrált informatikai rendszere - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A számítógépes rendszer hibája miatt a munkaügyi központokban a szokásosnál is lassabban, többórás várakozással, alkalmanként pedig egyáltalán nem folyik ügyintézés. Emiatt például sok esetben csak késve, néha pedig egyáltalán nem tudják kifizetni a munkanélküli és az álláskeresési járulékokat - olvasható a napilapban. Akadozik a különböző pályázatok, így a munkahelymegtartó támogatások elbírálása is, sok esetben pedig nem tudják az új munkanélkülieket regisztrálni. A Magyar Nemzet cikke rámutatott, hogy február elején a kormányzati informatikai rendszer, az Ügyfélkapu omlott össze, januárban pedig a pénztári jogviszony-ellenőrzési rendszer adatbázisában keletkezett hiba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gopher #3
    (szomszéd országban)
  • gopher #2
    A magyar fejlesztési viszonyokat ismerve, ezek a leállások nem meglepőek. Ahol az állami tenderek megírásánál már tudják, hogy ki fogja nyerni a pályázatot, ahol az egyszeri projekt vezetőnek fingja sincs egy projekt vezetéséről - nem hogy egy projekt tervező programot is ismerne -, ahol a vezető fejlesztő a rengeteg túlóra miatt nem tudja ellátni "vezetői" posztját, ahol a programozó azt sem tudja mi az az egységtesztelés, design patternek, UML, és a szomszédban dolgozó kollegák keresetének egynegyedét sem keresi (mégha ismerné is a fent említett dolgokat) ...
  • TeDDyRuSh #1
    Nem értem mi lehet a probléma, ha 200 millát kidob egy információs oldalra a kormány, akkor biztos van pénz ezekre a "kevésbé" fontos rendszerek kiépítésére. ÁFSZ amúgy is toppon van, hisz már semmi dolga sincs, mint regisztrálni, pénz utalni, statisztikát küldeni KSH-nak, információt szolgáltatni. Jelenleg 2465 állás ajánlata van az egész országra, míg csak a profession.hu-n 2680.