Berta Sándor

Samsung S8300 Ultratouch - csak kényelmesen

Az új modellt már a legújabb érintőképernyős technológia, egy kiegészítő billentyűzet és számos hasznos funkció jellemzi.

A hivatalos bejelentés szerint a Samsung S8300 Ultratouch hidat képezhet a dél-koreai vállalat eddig multimédiás és elegáns készülékei között. "Következetesen megpróbáljuk bővíteni érintőképernyő portfóliónkat azáltal, hogy olyan eszközöket fejlesztünk ki, amelyek alkalmazkodnak vásárlóink eltérő életmódjához. Az S8300 Ultratouch egy olyan termék, amely egyaránt megfelel a dizájnnal és a funkciókkal szemben támasztott legmagasabb követelményeknek. Ezzel a telefonnal erősítjük a pozíciónkat a piac prémiumszektorában" - jelentette ki JK Shin, a Samsung Electronics alelnöke és mobil kommunikációs részlegének vezetője.

Az új mobil mérete 110 x 52 x 12,7 mm, súlya 119 gramm. A készülék alapja egy 2,8 colos úgynevezett AMOLED-kijelző, amely minden ujjérintésre azonnal reagál és így lehetővé teszi a felhasználónak, hogy könnyen eligazodhasson a felületen. Szintén a könnyebb kezelést szolgálja, hogy igény esetén használható egy 3x4 gombos billentyű, amelyet alapesetben a vékony házban helyeztek el és onnan húzható ki, valamint később oda rejthető el.

A képernyő maximális felbontása 240 x 400 képpont és egyszerre legfeljebb 16 millió szín megjelenítésére képes. Beépített kamerája 8 megapixeles, kétszeres vakuja, valamint autofókusz, arcfelismerő és Smile Shot funkciója van. Utóbbi kettőnek köszönhetően a kamera azonnal automatikusan reagál egy arcra vagy mosolyra. Emellett lehetőség van VGA felbontású videók készítésére és az eszköz összeköthető a beépített GPS-vevővel is.

Az új online widgeteknek köszönhetően a korábbinál jóval gyorsabban elérhetővé válnak az egyes honlapok, és persze nem kell lemondani a HTML-böngészőről sem. A beépített médialejátszó támogatja az MP3, az AAC, az AAC+, a WMA, a H.263, a H.264, valamint az MPEG4, a WMV, a DivX és az XviD formátumokat. Az összképet az FM rádió, az USB 2.0-port és a Bluetooth A2DP teszik teljessé. Az integrált memória 80 megabájt, ez a tárolókapacitás maximum 16 gigabájtos Micro SDHC memóriakártyákkal tovább növelhető.

A készülék egyaránt használható a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban, valamint támogatja az EDGE, a GPRS és a HSDPA technológiát A telefon maximális készenléti ideje 12 nap, míg a beszélgetési idő legfeljebb 4 óra. A Samsung S8300 Ultratouch márciustól kerül a boltokba, bevezető ára 549 euró lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • drizzt1666 #9
    Ez akkor most mi? WinMo vagy S40?
  • smv #8
    Komolyan nemertem. Akkor meseld el miert jobb 0-9 számsorral, vagy egy müanyag pálcikával bepötyögni valamit, mint ujjal... A valodi hardgombokkal ertelemszerüen nem veszi fel a versenyt, de ezen a kütyün az nincs.
    Gondolom majd mondasz erre is valami nagyonértelmetlent a végén egy kis szmájlival, mondjuk "Ha nem látod a különbséget vak vagy ;)"
  • Tetsuo #7
    LOL, gondolom direkt "nemerted".. Nem baj, nem hiszem h tovabb beszelgettek. ;)
  • smv #6
    És ezen a telon hol latsz valodi qwerty -t?:)
  • Alwares #5
    Huh ez elég jó kis telefonnak tűnik! :)
  • who am I 7 #4
    hát...azért egy normális kicsúsztatható qwerty és az iphone szarja között ég és föld a különbség...
  • smv #3
    Nagyon tudlak sajnálni, ha nem vagy képes megtanulni kezelni qwerty -t és még így 2009-ben is 0-9 számgombokkal akarsz mailt (bocsánat az esetedben maximum sms) írni
  • smaczylaci #2
    iPhonnál biztos jobb! már csak a billentyűzet megléte miatt is!

    "az eszköz összeköthető a beépített GPS-vevővel is." - alapbol nincs öszekötve??!! :S:S:S kérem ne irjunk már hülyeségeket...
  • Cefet #1
    Kicsit elkapott a bírvágy...