MTI

Még nem sikerült kijavítani az OEP számítógépes rendszerét

Egyelőre nem sikerült megnyugtató módon kijavítani az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jogviszony-ellenőrzési rendszerének adatbázisában keletkezett hibát - közölte az egészségbiztosító.

A közlemény szerint az egészségbiztosító megkérte az egészségügyi szolgáltatókat, hogy a hiba elhárításáig a jogviszonyra vonatkozó adatot ne vegyék figyelembe, és ne tájékoztassák a beteget a jogviszony hiányáról. Az OEP közleményében emlékezetett, hogy egy informatikai probléma miatt hétfőtől kezdődően több beteg téves információt kapott jogviszonyáról. Így azoknak is "piros lámpát" mutathatott a rendszer, akik jogviszonya egyébként rendezett.

A hatályos jogszabályok alapján az "ellenőrzés eredménye az egészségügyi szolgáltatás biztosításának kötelezettségét nem érinti", tehát az egészségügyi szolgáltató jogosultság-ellenőrzési, illetve ellátási kötelezettségét a kapott "piros lámpa" nem befolyásolja - áll a közleményben. Mint hozzátették: a beteget továbbra is térítésmentesen kell ellátni, számára a támogatott gyógyszereket, gyógyászati segédeszközöket stb. ártámogatással kell kiadni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gettoharcos2 #2
  • Vorpal #1
    lol