Berta Sándor

Online is elérhető ajtózár

Internethozzáféréssel ellátott különleges zárat mutatott be a CES keretében a Schlage.

Az amerikai vállalat Schlage LiNK nevű terméke támogatja a Z-Wave technikát és egy úgynevezett Z-Wave híd segítségével - külön kód nélkül - akár online is kinyitható. A Z-Wave híd biztosítja a kapcsolatot a lakásban található helyi hálózattal, amelyen keresztül elérhető az internet.

Emellett lehetőség van helyszíni ajtónyitásra egy 4 számjegyű kód megadása után és mivel a háztartásban lévő minden személy külön kódot kap, így a szülő bármikor megnézheti, hogy a gyermeke valóban a megbeszélt időpontban érkezett-e haza az iskolából vagy sem. Amennyiben a csemete többször sem a megbeszélt időpontban toppan be, úgy a zár segítségével akár egy figyelmeztetés is küldhető neki.

Ezenkívül a rendszer kiegészíthető egy biztonsági kamerával, így megtudható, hogy ki áll az ajtó előtt. A zár energiaellátását hagyományos elemek biztosítják.

Az online elérésű zár egyetlen hátránya, hogy nagyon drága. A LiNK Starter Kit potom 299 dollárba kerül. Ez az összeg csak a zárat és a Z-Wave hidat foglalja magában. A zár önmagában 199 dollárt kóstál. Mindkét konstrukció esetében 12,99 dolláros havi átalánydíjat is kell fizetni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #4
    $13/hó havi átalány.
    Na, az ilyenre sem szabad befizetni.
  • Tomasz Man #3
    ez mekkora baromság
  • zyppy #2
    kifogy az elem rábasztál
  • CybeRick #1
    És ha jól sejtem, ez lesz az unatkozó hackerek kedvenc időtöltése. Bezár/kinyit :)