MTI

Hackerek támadták a moszkvai patriarkátus honlapját

Hackertámadás miatt néhány órán át nem volt elérhető pénteken a moszkvai patriarkátus hivatalos weboldala, így a látogatók nem tölthették le a II. Alekszij pátriárka haláláról szóló hivatalos közleményt sem.

"A moszkvai patriarkátus hivatalos honlapja meg akarta jelentetni a II. Alekszij pátriárka haláláról szóló hivatalos közleményt, de hackertámadás érte, és irántunk barátságtalan személyek több mint két órán át blokkolták az oldalt" - közölte újságírókkal Vlagyimir Vigiljanszkij, a moszkvai patriarkátus sajtószolgálatának vezetője.

Vigiljanszkij szavai szerint a honlapon azt is tudatni akarták, hogy "szombaton összeül az Oroszországi ortodox egyház szent szinódusa, amely meghatározza az elhunyt pátriárka felravatalozásának helyét, a temetés idejét és a gyászmise rendjét".

Péntek este és szombat reggel minden jelentős orosz ortodox templomban megemlékező és gyászoló istentiszteleteket tartanak. A szent szinódus ülésének időpontját még nem határozták meg, a szinódus tagjai még nem gyülekeznek - mondta az egyházi szóvivő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!