Berta Sándor

Ausztria: szélessávú stratégiát akarnak a távközlési cégek

A tel.con 08 konferencián résztvevő osztrák telekommunikációs cégek mielőbbi beruházásokat és informatikai stratégiát várnak az új kormánytól.

Az eseményt az IIR nemzetközi kutatóintézet szervezte és idén immár a 11. alkalommal tartották meg. Alfred Stratil, az osztrák közlekedési, innovációs és technológiai minisztérium távközlési és postai részlegének vezetője az Európai Unió távközlési csomagjáról közölt részleteket. A dokumentumról az Európai Tanács csütörtökön tárgyal.

A szakember elmondta, hogy az új koalíció programja részletesen foglalkozik egy megfelelő osztrák szélessávú stratégia kidolgozásával és ez - a szakmai álláspontok kialakításán túl - mindenképpen politikai kérdés. Andrea Koman, a Tele2 képviselője felszólalásában a távközlési piac mielőbbi szabályozását és a piacvezető Telekom Austria monopolhelyzetének megszüntetését sürgette.

A véleményt osztotta Oskar Obereder, a bécsi Silver Server internetszolgáltató vezetője is. Obereder egyúttal kezdeményezte a már meglévő optikai hálózat megnyitását az összes szolgáltató előtt, hogy hasonló helyzet jöhessen létre, mint Franciaországban, ahol a France Telecom beleegyezett ebbe és ezáltal a piaci versenybe.

Koman támogatta az elképzelést, mondván: a jelenlegi árak mellett nem lehet Ausztriában teljesen kiépíteni az optikai hálózatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!