Napi Online

Japán biztosítja az internetes támadásokhoz a sávot

Az Akamai Technologies "Az internet helyzete" című, 2008 második negyedévére vonatkozó elemzése szerint a vizsgált időszakban Japán volt felelős az interneten indított összes támadások forgalmának 30 százalékáért, miközben az Egyesült Államok visszaszorult a második, Kína pedig a harmadik helyre - írja a VirusBuster hírlevele a Net-Securityre hivatkozva.

Az Akamai a kiindulási pont mellett a támadott pontokat is monitorozta. A célpontok 30 százaléka Japánban, 21 százaléka az USA-ban volt, és csak jóval leszakadva következett Kína 8, majd Németország 5,5 százalékkal. Az Akamai szakértői nem igazán értik, mi lehet az oka a japán támadó forgalom hirtelen növekedésének, hiszen az első negyedévben még csak 3,6 százalék volt a szigetország részesedése. Az elemzés szerint a nagyarányú internetpenetráció - Japán a világon a harmadik helyen áll a szélessávú internetkapcsolatok elterjedtségét tekintve - önmagában még nem magyarázza az ugrásszerű változást.

A beszámoló érdekes képet fest a támadások más jellemzőiről is. Kiderült, hogy még mindig aktívan támadnak régebbi sebezhetőségeket. Ez arra utal, hogy a sérülékenységek többségét még nem javították ki. Továbbra is vígan rombolnak - különösen Japánban, az USA-ban és Kínában - a Slammer, a Sapphire és a Sasser férgek. A jelentés kitér a leggyakrabban támadott portokra is: a Microsoft-DS rendszerszolgáltatás 445-ös portját az esetek 26,5 százalékában vették célba. Ezt követi a Microsoft-RPC 135-ös portja 26,5, illetve a NetBIOS 139-es portja 11,5 százalékkal.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 05lampard #2
    RPC:http://en.wikipedia.org/wiki/Remote_procedure_call
    DS: http://lifelogvcastelo.spaces.live.com/blog/cns!F212C40049B5C48A!121.entry
  • Tetsuo #1
    mijaza ds meg rpc?