MTI

Tagadja bűnösségét a demokrata képviselő fia

Tagadja bűnösségét David Kernell, egy amerikai demokrata párti képviselő fia, akit azzal vádolnak, hogy feltörte a Republikánus Párt alelnökjelöltje, Sarah Palin internetes magánlevelezését.

Egy szövetségi esküdtszék előző nap vádat emelt a Tennessee állambeli Knoxville-ben élő 20 éves David Kernell, Mike Kernell demokrata párti állami képviselő fia ellen azon az alapon, hogy valószínűleg ő volt az, aki szeptember közepén felhatalmazás nélkül, szándékosan behatolt Palin e-mail fiókjába, és a politikus magánlevelezésének egy részét közzétette a világhálón. David Kernell megjelent egy helyi bíró előtt, és közölte, nem ismeri el bűnösségét. Óvadék ellenében szabadlábra helyezték, és a bírósági tárgyalás időpontját december 16-ra tűzték ki.

Kernellt - aki a Tennessee Egyetem közgazdász szakos hallgatója - akár öt évi börtönre és 250 ezer dolláros pénzbüntetésre ítélhetik. A fiú apja, a memphisi Mike Kernell, aki a szövetségi állami törvényhozás alsóházában a kormányzati ellenőrzési bizottság elnöke, a fia elleni vádemelés kapcsán közölte: neki nincs köze a hacker-ügyhöz.

A vádesküdtszék szerint David Kernell szeptember 16-án a jelszó átállításával fért hozzá Palin elektronikus leveleihez. Az internetes betörő a nyilvánosság elé tárta Palin személyes fotóit, néhány üzenetének szövegét, továbbá tucatnyi levelének tárgysorát és kapcsolatlistáját. Az ügy kapcsán annak idején felmerült, hogy az alaszkai kormányzónő saját e-mailjén keresztül intézett kormányzati ügyeket.

A vádemelés anyaga szerint Kernell egy speciális, névtelenséget biztosító internetes szolgáltatás segítségével másolt ki anyagokat Palin levelezéséből. Később azonban, amikor az elkövető egy bejegyzésben elbüszkélkedett azzal, milyen könnyen hozzáfért Palin levelezéséhez, olyan nevet használt, amely alapján eljutottak Kernell e-mail címéhez. Mint a Slashdot egy kommentálója megjegyezte: "figyelem, bűnözők, ha meg akartok úszni egy ügyet, ne hencegjetek azzal, hogyan hajtottátok végre!"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AzUs #1
    ki a rák ne tagadná vaze omg lol asd