Gyurkity Péter

Száműznék az internetes pornót a repülőkről

Az American Airlines egyes járatain augusztusban bevezetett internetelérés számos kritikát váltott ki az utasok és az utaskísérők részéről, mivel a szolgáltatást igénybe vevők egy része nem bír magával.

Az amerikai légitársaság augusztus végén engedélyezte néhány belföldi járatán az internetelérési (Wi-Fi) lehetőséget, hogy minél több utas érdeklődését keltsék fel és növeljék a kihasználtságot. A kezdeményezés talán túlzottan is jól sikerült, ám ez újabb vitákra ad okot, az utasok egy része ugyanis szokásainak engedve a repülőn is olyan oldalakat látogat, amelyeket finoman szólva nem illik nyilvános helyen nézegetni.

Ennek eredményeként az amerikai utaskísérőket tömörítő szövetség, az Association of Professional Flight Attendants vezetői nemtetszésüket fejezték ki, és felvették a kapcsolatot a légitársasággal annak érdekében, hogy az valamilyen formában korlátozza az internetelérést. Szóba került egyes oldalak és tartalmak letiltása, ami viszont újabb kérdéseket vet fel - ezek a kérdések nem újak, ám megnyugtató megoldás a korábbi hasonló esetekben sem született. A fő probléma, hogy milyen alapon vezessenek be korlátozásokat egy olyan szolgáltatás esetében, amelyért az utasok előre fizetnek. Egy ilyen lépés az utasok kritikáját válthatja ki, és akár bírósági perekhez is vezethet.

Elemzők a denveri repülőtér esetét hozzák fel példának, amelynek illetékesei arra hivatkozva vezették be a korlátozásokat, hogy a vezetéknélküli elérés a reptér területén belül teljesen ingyenes.

Ennek alapján szerintük teljesen jogosan jártak el, egy hasonló lépés viszont problémás lehet az American esetében, amely pénzt kér az elérésért: a rövidebb utakon (New York - Miami) 10, a hosszabb, a keleti és nyugati partot összekötő járatokon pedig 13 dollárba kerül a szolgáltatás. A korlátlan internetezés viszont szintén nem megoldás, tekintettel arra, hogy az utasok igen közel ülnek egymáshoz, így elkerülhetetlen, hogy ne pillantsanak a szomszéd laptopjára - arról nem is beszélve, hogy az utaskísérőket munkájukban zavarhatja a jelenség.

A légitársaság egyébként első körben hat hónapos tesztidőszakot tervez, ennek végén kiértékelik az addigi eredményeket és problémákat - a fentire nem lesz könnyű megoldást találni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gforce9 #20
    Ugye nem zavar hogy 8 éves postra válaszoltál? :D
  • AcsMarci #19
    Közerkölcs? jártál te mostanában az utcán? Úgy az elmúlt 10 évre gondolok. A lányokon szinte nincs is ruha...
  • AcsMarci #18
    A sok prűd ember. Zavarja őket a pornó, de a kivágott ruhával meg a kilátszó bugyival semmi gond nincs.
  • Epikurosz #17
    Sok mindent nem értesz te.
    Kb. két éve történt Bp.-en, a Szabó Ervin Könyvtárban, a kultúra templomában, hogy egy cigány kamasz az internetező teremben pornót nézett, nem is először. A teremfelügyelő néni szólt a biztonsági őrnek, aki annak rendje és módja szerint kitessékelte az épületből. A kis rohadék visszatért pár rokonával, és megkéselték a biztonsági őrt. Akkoriban írtak róla az újságok, úgy PC-sen, azóta fátylat borítottak rá, azt sem tudtuk meg, hogy volt-e büntetés a késelésért. Rosszabb, mint Arábiában...
    -----------
    Téma 2:
    Tessék mondani az El Al járatain szabad olvasgatni Cion bölcseinek jegyzőkönyvét, interneten?
  • trogerzsiger #16
    És ha szegény embernek máshol nincs rá ideje?:D
  • fv #15
    Ha a dohányzást be lehet tiltani, a pornónézegetést is be lehet. Nem értem, mi ezzel a probléma.

    Mondjuk a piálást nem tudták...
  • GABOR16 #14
    Hallgassátok meg..
    Részben ide illik :D
    Link
  • AranyKéz #13
    Le kell szállítani.
  • Stiff #12
    Ez a pornójárat nem is olyan hülyeség :) Rózsaszín lenne a gép kívülről és külön homárjárat is indulna szivárvány színben. Kabinos felépítésű lenne és az extrém örömszerzést kedvelők, igénybe vehetnék a rázós időjárás előnyeit is :D Ha már hülyeség, akkor az embereket nem szabad korlátozni, mert fizetnek érte...
  • balage187 #11
    Szanalmas... Meg egy rohadt repuloutat sem birnak ki porno nelkul?
    Korlatozzak a laptop hasznalatot. Legyen benne a szolgalatatas reszletes tajekoztatjoban, hogy tilos ilyen tartalmakat nezni. Ha valaki megszegi, akkor sok dollar birsag, meg mondjuk a laptop elkobzasa az ut vegeig, csakhogy a gazdagok se legyenek kivetel a szabaly alol. :P