Berta Sándor

1200 thaiföldi honlapot záratnak be

Az ázsiai ország információs és kommunikációs minisztériuma több mint ezer oldal bezárására utasította a helyi internetszolgáltatókat.

Az 1200 portál közül 400 ellen - a nemrég életbe lépett új számítógépes bűncselekmények elleni törvény alapján - már hatályos bírósági ítélet született. Az indoklás szerint a március és augusztus között vizsgált honlapok többsége rombolta a szociális rendet, morálisan kifogásolható és káros a nemzetbiztonságra. 344 portál, illetve ezek tartalma sértő a monarchiára nézve. A feketelistára került oldalak közül kettőt vallási okokból, egyet a szexjátékok, ötöt pedig az obszcén tartalmuk miatt helyeztek blokád alá. Mun Patanotai miniszter elmondta: a hivatala azt tanácsolta az internetszolgáltatóknak, hogy a feketelistára került honlapokhoz való hozzáféréseket azonnali hatállyal blokkolják. A rendőrség nyomozást rendelt el az üzemeltetők ellen, hogy ők is bíróság előtt felelhessenek tetteikért.

Thaiföldön a számítógépes bűncselekmények elleni törvény augusztus végén lépett hatályba és nagy vitát váltott ki. Polgár jogi szervezetek ugyanis azt állították, hogy a helyi kormány a 2007 óta elkészült jogszabályt a szólásszabadság korlátozására használta fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • endrev #1
    Méghogy monarchia...