SG.hu

Tanárokat képez tovább az Oracle

Az Oracle Academy magas szintű üzleti és technológiai képzést nyújt 17 magyarországi tanárnak.

Tizenegy magyarországi egyetem 17 kari oktatója vesz részt az új, magas szintű informatikai képzést nyújtó programban. A program célja az oktatók továbbképzése, hogy hallgatóiknak a legfrissebb technológiai ismereteket lefedő, a munkaerőpiacon azonnal kamatoztatható tudást adhassanak át. A programban a magyarországi felsőoktatási intézmények közül a BME, az ELTE, a Pázmány Péter Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és a Széchenyi István Egyetem vesznek részt. A továbbképzést az Oracle University magyar oktatói tartják. Az előzetesen felmért igények alapján a 4 napos kurzus témája az "Adattárház-készítés és adminisztráció" .

A résztvevő tanároknak lehetőségük nyílik új technológiai készségek elsajátítására, az intézményi tananyag minőségének javítására, valamint a szakok által nyújtott tárgykörök bővítésére. Ezen kívül a képzést sikeresen befejező minden egyes résztvevőnek módjában áll, hogy Oracle Certified Professional minősítést szerezzen. A képzés egy nemzetközi kezdeményezés része, mely júliustól októberig hét országban zajlik, vagyis Egyiptomban, Izraelben, Lengyelországban, Magyarországon, Németországban, Romániában és Szlovákiában. A tananyag legfőbb témái az adatbázis-programozás, a SOA, az adattárház-kezelés, valamint a Java-programozás. Az Oracle Academy programjai egyébként 1900 oktatási intézményt, és így 277 ezer hallgatót ért el az utóbbi évben az EMEA térség 59 országában.

"Az Oracle Academy tartalmas tananyaggal elsőrangú üzleti és technológiai képzést nyújt hallgatóinak" - mondta Clare Dolan, az Oracle Corporate Citizenship alelnöke. "Az eredményeinket a közvetlen kapcsolaton alapuló, átfogó oktatói továbbképzési programokon keresztül érjük el, amelyek hasonlók az EMEA térségbeli oktatóknak nyújtott képzésekhez. Ezekkel a programokkal biztosítható, hogy a hallgatók elsajátítsák a globális munkaerőpiac követelményeinek teljesítéséhez szükséges legújabb készségeket, és büszkék vagyunk arra, hogy mi készíthetjük fel őket a sikeres 21. századi karrierre."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!