Berta Sándor

15 éves diák törölte egy német város honlapját

A fiatalkorú bevallotta a tettét, az még kérdéses, hogy milyen büntetésre számíthat.

Július végén nem volt elérhető Ansbach hivatalos weboldala. Az üzemeltetők értetlenül álltak az eset előtt. Egy szakember azonban később megállapította, hogy a honlap tartalmát szisztematikusan törölték a szerverekről.

A nyomok a város környékén tanuló 15 éves diákhoz vezettek, aki a rendőrségen beismerte az akció elkövetését.

A német büntető-törvénykönyv szerint a tettével megvalósította az adatmegváltoztatás nevű bűncselekményt, amiért akár több tízezer eurós pénzbüntetés is kiszabható. A fiatalnak, illetve a szüleinek azonban várhatóan "csak" 10 000 eurót kell kifizetnie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #10
    Tenyleg egyebkent szandekosan irsz igy vagy veletlenul?
  • karcsi #9
    enis toroldem ma par oltalt ahol pl kritiszaltaka hejesirasomad a forumpa mek ijeneg esakor mivan mernem vettek le jobana huje oltalugat a fazlamak
  • fv #8
    Nyugodtan megbűntethetnék szvsz az oldal üzemeltetőit - sokkal inkább, mint a kissrácot. Azért az elég nagy bénaság, hogy valaki simán törölheti az adatokat, nemdebár?

  • Tetsuo #7
    Azert dugtak el jo melyre a masolatot, h megkapjak a 10ezret.
    Asszem Mo-n is ugy van ha bizonyos korban.. (14-18?) kart okoz a csemete, akkor a szulonek kell perkalni, 18 folott az illetonek v kivalthatja kozmunkaval, leuli stb.. az elobbi esetben a szulo csinalhatja ugyanezt.
    Ez a torveny, es kurvara mind1 h kinek a sara.
  • torcipepe #6
    10.000€ az már egy normális autó ára.
    egyébbként hogy fért hozzá az oldalhoz?? anyu vagy apu adta meg neki a jogot, ő törte fel neten keresztül, leülhetett a szever elé CS-zni és törölte, mert nem fért fel a CS vagy mégis hogyan?? mert csak az első esetben a szülő a hibás.
    másik kérdés, hogy nem csináltak biztonsági másolatot?? elég pancserek lehetnek az oldal üzemeltetői. az én 0,5Mb-os 20 perc alatt elkészíthető oldalam is ki van írva CD-re.
  • aaaaa #5
    Itt akkor is kérdéses a szülők büntethetősége. Ha egy normális csalában élő gyerek elkövet valamit, egyből nekiesnek, hogy a szülők felelőssége és meghurcolják az amúgy tisztességes szülőket. Ha egy senkiházi kiskorától életmódot folytató bűnözözőpalánta követ el valamit, akkor soha nem emlegitk alkoholista, szintén bűnöző szüleik felelősségét. Ilyenkor mindig a társadlomra fogják, hogy így alakult a "rablócsalád" élete, büntetés természetesen kizárva.
  • rigidus #4
    En nem a gyereket vennem ello meg akkor sem ha ezt tette.
    1. Ha annak a 15 eves gyereknek a szulei nem foglalkoztak a gyerekkel es tanitottak meg neki, hogy becsuljon meg javakat, masok munkait akkor nem kizart, hogy nem is merlegelte mit tesz.
    2. Minden gyerek el hal erte, hogy foglalkozzanak vele, ha valamit jol csinal elismerjek a felnottek es eszrevegyek. Minden egyerek alma, hogy felnott legyen es ezt ha a szulok haladnak a gyerek felnovesevel akkor az a gyerek a legkulonfelebb modokat fogja megragadni. Az elso, hogy olyan dolgokat kezd el csinalni ami tilos, pia, cigaretta, drog, nozes, athajtas a piroson, stb (minden amit csak a felnotteknek 'szabad')
    3. Erre a fentire pedig nem az "adatok modositasa" illene mint vad, hanem inkabb a rongalas, mivel ezzel a szandekkal tette amit tett, nem pedig visszaeles celjabol "modositott" adatokat. Nyilvan az elobbire magasabb a buntetes. (jovedelmezobb)
  • aaaaa #3
    Persze jó lenne, ha az általad említett elvet a gyakorlatban is alkalmaznák a fosztogató gyerekeket terrorizáló 10-18 év közötti cigánypurdéknál is. Csak sajnálatos módon még le sem csukják őket rablásért, vagy semmiért sem szinte, nem hogy a szülőket felelősségre mernék vonni... Lásd szegény kis Mauglit, aki akár rablógyilkosságért sem büntethető...
  • Vorpal #2
    Na mert ugye felelősek érte - legyen ez tanulság - a gyereket ugyanugy ellenőrizni kell, ahogy megnézed megirta e a leckéjét.

    És a másik fél - 18 évesen gondolom téged sem raktak ki az ajtón a szülők, pedig hát már semmi sem köelezte őket - a jogokkal kötelezettségek is járnak - szal jobbha egy gyerek meghuzza magát amig nincs önálló élete.
  • aaaaa #1
    Nem értem, a fiatalkorú szüleinek miért is kellene fizeni csemetéjük bűnéért. Nálunk ,ha jól tudom, ha egy kiskorú, vagy fiatalkorú elkövet valamit, soha nem fogják a szüleit ezért anyagilag felelősségre vonni. Sőt ha tizenégy alatt van, még jókat röhögve bátran rabolhat, vagy gyilkolászhat is, semmi sem fog történni...