MTI

400 anorexiára ösztönző honlap a spanyol nyelvű interneten

Négyszáz olyan internetes honlapot fedezett fel a spanyol rendőrség, amelyeknek tartalma a hatóságok szerint anorexiára vagy bulímiára ösztönözhetnek.

Az ABC című spanyol napilapból kiderül, e honlapok és blogok látogatói 12 és 28 év közötti fiatal nők. A spanyol rendőrség technológiai nyomozócsoportja által készített vizsgálat nyomán készült jelentést megkapja a főállamügyészség, és e testület dönt arról, hogy hoznak-e az inkriminált honlapok ellen valamilyen szankciót. A lap szerint jogi vitára lehet számítani, mert nehéz lenne meghatározni, hogy ezek a honlapok milyen bűncselekményt merítenek ki.

Ezek a spanyol nyelvű internetes oldalak - amelyeket olyanok tartják fenn, akik "az anorexiából vagy a bulímiából életstílust csináltak" - gyakorlati tanácsokat adnak, miként lehet a végsőkig lefogyni, adnak ehhez "gyors recepteket" is, csak éppen azt titkolják el, hogy milyen veszélyeket rejtenek magukban ezek a módszerek - írta az ABC. A rendőrök még egy versenyt is felfedeztek, amelynek szervezői különleges díjakat ígértek azoknak, akik "adott idő alatt a legtöbb kilót tudják leadni". A működtetők közük sokan latin-amerikai illetőségűek.

Spanyolországban már több hasonló tartalmú internetes portált zártak be. Tavaly novemberben négyet tiltottak le a világhálóról a katalán internet-minőségi hivatal (Iqua) követelésére. Ezt megelőzően 2007 elején a madridi regionális kormány és a spanyol egészségügyi hatóságok tiltakozására zártak be egy másik oldalt, amely versenyt hirdetett a fiatal lányok között: ki tud legtöbbet fogyni 14 nap alatt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nickwearby #3
    ez beteg...
  • Hellion #2
    "400 anorexiára ösztönző honlap a spanyol nyelvű interneten"

    "spanyol nyelvű internet"

    Nem inkább úgy kellett volna fogalmazni, hogy a spanyol internetes oldalon?

    Vagy, spanyol nyelvű oldalon?

    Most ezt a cikket vagy egy -szőke- nő írta, vagy egy olyan akit oda tettek, hogy dolgozzon számítógépen, de közbe lövése sincs mi az a TCP/IP, Ethernet, Wi-Fi, LAN, GUI, UPnP, etc etc etc.

  • KarmaXXL #1
    "Internet-minőségi hivatal"

    Betojok.