SG.hu

Virtuális osztálytermet adott át a Sun

A Sun bejelentette, hogy sikeresen lezajlott a Project Wonderland bemutatója, amely az oktatási szektornak szánt nyílt forráskódú virtuális világ platformja.

A virtuális esemény keretében oktatási és információtechnológiai szakemberek fedezhették fel azokat a biztonságos és rugalmas tanulási környezeteket, amelyeket a platform úttörő oktatási célú felhasználói, a Boston College, a University of Essex, a University of Oregon és a Saint Paul College hoztak létre.

A Project Wonderland egy nyílt forráskódú eszköztár olyan kooperatív, 3D-s virtuális világok létrehozására, amelyekben a felhasználók hangos kommunikációt folytathatnak egymással és megoszthatnak olyan alkalmazásokat, mint az OpenOffice.org dokumentumok vagy a játékok. A platform ideális az oktatási szektor számára, mivel az iskola saját tűzfalán belül helyezkedik el, így nagyobb fokú ellenőrzési lehetőséget és biztonságot nyújt, mint más virtuális platformok. A Project Wonderland virtuális tanulási terén belül az iskolák teljes körű ellenőrzéssel rendelkeznek a tartalom felett, így biztosíthatják, hogy az nemcsak az adott korosztálynak megfelelő és oktatási szempontból értékes, de érdekes is.

A Project Wonderland elindítása a Media Griden az emberi tanulási potenciál komoly változását jelzi. "A Project Wonderland 3D-s erőforrásainak a Media Griddel való összekapcsolása, illetve a hozzáférhetőség biztosításának jóvoltából most már igazán kiteljesedhetnek a MERLOT Virtuális Tanulási Környezetek Központ (CLIVE) elképzelései" - mondta Dr. Jonathon Richter, a University of Oregon Virtuális Tanulási Környezetek Központ igazgatója. Most először gyűjthetők össze és kezelhetők a szakértők által ellenőrzött, biztonságos és elérhető 3D-s tanulási erőforrások."

"A Project Wonderland kézenfekvő választás volt az Education Grid elindítására, amely a Media Grid speciálisan az oktatási szféra számára kialakított része" - mondta el Aaron Walsh, a Media Grid and Immersive Education Initiative igazgatója. "A Project Wonderland segítségével a tanárok világszerte tarthatnak órákat és megbeszéléseket az Education Grid számítóhálón, valamint saját, testreszabott Wonderland virtuális tanulási világokat, szimulációkat és oktató játékokat is létrehozhatnak."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!