Berta Sándor

Digitális szeptember 11 jöhet?

Legalábbis ezt állítja Andrea Pirotti, az Európai Unió Információbiztonsági Ügynökségének (ENISA) vezetője.

"Az európai uniós tagországok kormányainak és a cégeinek fel kell készülniük arra, hogy egyre gyakrabban lesznek hackerakciók. Egy nagy szabású kibertámadás komoly, a szeptember 11.-ei merényletekhez hasonló mértékű károkat okozhat. Ahhoz, hogy ne történhessen meg Európában a digitális szeptember 11-e, a jelenleginél jóval több szakemberre lenne szükségünk" - nyilatkozta Pirotti Brüsszelben.

Az ENISA három éve látja el tanácsokkal az európai uniós tagállamokat és a brüsszeli intézeteket. A 50 alkalmazottat foglalkoztató hivatal székhelye Heraklionban van. Ahhoz azonban, hogy eredményesen végezhessék a munkájukat, további 30 szakértőre lenne szükség és legalább 2012-ig meg kellene hosszabbítani az ENISA jövő márciusban lejáró mandátumát is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arrakistor #7

    Gyurbán Orcsány Fektor a Ferences rend őre
  • arrakistor #6
    HPAK/\EIOU
  • arrakistor #5
    ehhez még csak annyit fűznék hozzá hogy : "A 50 alkalmazottat foglalkoztató hivatal székhelye Heraklionban van."

    Na én voltam Heraklionban és az inkább üdülőtelep, mintsem bárminek is a központja, ez megint csak megmagyarázza mit csinálnak ezek a nagyorrú, büdöslábú, zsírfejű politikusok az ilyen ocsmány módom összeharácsolt pénzből.
  • Turul1 #4
    ja, az utcán viszonylag kevés vonat közlekedik. inkább a síneken...
  • rigidus #3
    > Ahhoz, hogy ne történhessen meg Európában a digitális szeptember 11-e, a jelenleginél jóval több szakemberre lenne szükségünk

    Es mi lesz ha mar minden munkanelkuli, komuves, pek, lovasz informatikussa kepezteti magat? Az mar elegendo human eroforras lesz?
  • Sanyix #2
    40 db? Hol van annyi? Mert az utcán nem :)
  • Gerygrey #1
    Ahhoz azonban, hogy eredményesen végezhessék a munkájukat, további 30 szakértőre lenne szükség és legalább 2012-ig meg kellene hosszabbítani az ENISA jövő márciusban lejáró mandátumát is.

    Barmok. Ez az egész mondat megmagyarázza a dolgot.

    Akkor én meg azt mondom, hogy 2008. június 2-án kisiklik és kigyullad mind a 40 darab Combino villamos, de ha kapok 50 millió forintot akkor "megakadályozom".