SG.hu

Megjelent az Adobe Dreamweaver és Fireworks bétája

Az Adobe három új bétaverziót mutat be: a Dreamweaver, a Fireworks és a Soundbooth már elérhető a vállalat oldaláról.

Az Adobe ma bepillantást engedett az Adobe Creative Suite új verziójának három alkalmazásába. Ez a szoftvercsomag a grafikus tervezéshez, a webfejlesztéshez és a videoszerkesztéshez kínál alkalmazásokat. A webfejlesztéshez használható Dreamweaver béta, a prototípuskészítő Fireworks béta és az audiokészítésre és -szerkesztésre fejlesztett Soundbooth béta azt mutatja be, hogy az Adobe Creative Suite szolgáltatásai milyen irányba fejlődve teszik egyszerűbbé és zökkenőmentesebbé a tervezési és fejlesztési munkafolyamatokat a média minden területén. A bétaverziók arra is lehetőséget biztosítanak a felhasználóknak, hogy visszajelzéseikkel segítsék a termékfejlesztést.

A Dreamweaver nyilvános bétaverziójában egy új eszköztár segíti a kapcsolódó fájlok megkeresését és a kódon belüli navigációt, így a felhasználók mélyen beleáshatják magukat a komplex oldalakba, amelyek HTML-fájlokból, JavaScript-dokumentumokra mutató hivatkozásokból és integrált XML-adatokból állhatnak. A felhasználók a Related Files eszköztáron könnyedén elérhetik a kapcsolódó fájlokat, a Code Navigator eszközzel pedig egyetlen művelettel módosíthatják a dokumentum különböző részein megjelenő kódokat.

A Dreamweaver fejlesztései közé tartozik az új Live View mód, amely a Webkit nyílt forráskódú megjelenítőmotorra épül. Ez lehetővé teszi, hogy a felhasználók a valódi, valós idejű környezetben tekintsék meg a tartalmat, és ehhez még csak el sem kell hagyniuk a Dreamweaver környezetet a webböngészőben látható előnézet megtekintéséhez. Ezzel a szolgáltatással a felhasználók megállíthatják a JavaScript kódok futását az interaktív oldalak hibáinak megkereséséhez, valamint megtekinthetik és módosíthatják a Flash tartalmat.

A Fireworks bétaverziójának új felhasználói felülete igazodik a Creative Suite többi alkalmazásához, hogy a felhasználók könnyebben válthassanak az alkalmazások között, amelyek megjelenése és működése egységessé vált. A Fireworks bétaverziója ezenkívül azt is lehetővé teszi, hogy a felhasználók részlethű, interaktív és biztonságos Adobe PDF-dokumentumként exportálják a tervezési összetevőket az ügyfelekkel való jobb kommunikáció érdekében. A Fireworks béta kompatibilis még az Adobe AIR, HTML, Adobe Flash és Adobe Flex Builder rendszerekkel is, így a terv létrehozása után csak át kell emelni azt az ügyfél által preferált alkalmazásba.

A Soundbooth bétaverziója számos új funkciót tartalmaz, hogy a kreatív szakemberek hatékonyabban végezhessék el audiokészítési feladataikat. Ilyen funkció például a több sáv támogatása, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók több audioklipet szerkesszenek egy sávon, valamint az audiofájlok hangerejének összehangolása. A mentés előtt megtekinthetők az MP3-tömörítési beállítások, és új hangfelismerő technológiával pedig a felhasználók gyorsan elkészíthetik a párbeszédek átiratát, vagy akár szavakra vagy kifejezésekre kereshetnek a hangsávon belül.

A Dreamweaver, Fireworks és Soundbooth bétaverziói a letöltésük és elindításuk után 48 óráig maradnak aktívak. A 48 óra letelte után csak a CS3 felhasználói használhatják az alkalmazásokat. A CS3 termék sorozatszámának megadásával a felhasználók a Creative Suite következő verziójának megjelenéséig ingyenesen használhatják a bétaverziókat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!