MTI

Megszűnik a Nokia-játékok "röghöz kötöttsége"

Felhasználói panaszokra reagálva a Nokia bejelentette, hogy dolgozik az N-Gage mobiltelefon-játékok készülékek közti hordozhatóságának megoldásán.

A játékprogramokat jelenleg csak azon a telefonon lehet futtatni, amelyre letöltötték, és ha a felhasználó készüléket cserél, akkor le kell mondania róluk vagy mindegyiket újra meg kell vásárolnia és letöltenie a másik telefonra. A finn gyártó szerint ezt szerzői jogi megfontolások indokolják; csak a zárt rendszer jelenthet biztosítékot a játékok jogtalan terjesztése, a kalózkodás ellen. Az ügyet az allaboutngage.com hozta elő. A felhasználói weboldalon megjelent cikkre reagálva a Nokia közleményt adott ki, amely szerint hamarosan áthelyezhetőek lesznek a játékok. "Ez 180 fokos fordulat a cég álláspontjában, még néhány napja is a készülékfüggetlenség ellen érveltek" - kommentálta a honlap a bejelentést.

A Nokia áprilisban indította el az N-Gage.com mobiljáték platformot. A honlapról csaknem 30 különböző játékot lehet letölteni díj ellenében az erre alkalmas készülékekre. A finn óriáscégnek öt év alatt ez már második próbálkozása, hogy nyereségessé tegye a mobiltelefon-játék műfaját; 2003-ban piacra dobtak egy kifejezetten játékra szabott készüléket, amely igen szerény sikernek bizonyult - áll a BBC brit közszolgálati műsorszóró társaság honlapján megjelent tudósításban.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bith #6
    azzal nem lehet quake2-t irányítani :)
    pedig pont úgy néz ki a telefonomon 3D gyorsítással, mint a pc-n
    csak kisebb :)
  • zola2000 #5
    Az érintőkijelző is jó
  • Bith #4
    Egyébként valaki igazán feltalálhatná már a mobilhoz való egeret :).
  • zola2000 #3
    Hát a ds 3d támogatásánál jobbat adni nem nehéz, de kit érdekel, mikor pl a psp grafikája is elsőre nagyon jó volt, de gyorsan meguntam, a ds jobb. Az ngage meg azoknak jó akiknek alapból olyan a telefonjuk.
  • Bith #2
    És még az is vicces, hogy 1 aktiváló kóddal max. 2x aktiválhatod a játékot, aztán új kódot kell venni. (ugyanazon a telefonon, tehát még hordozni sem kell hozzá...)
  • Tinman #1
    Bukta... már megint.

    Anno az N-gafe Classis és QD csúnyán bebukott. A Nokiánal talán ma sem értik miért. Hiába volt hatalmas reklámkampány /"a hely ahol..."/, az emberek nem értették és így nem is érdekelte őket.
    Gamer létemre hónapokig nem értettem az N-gage reklámokat.

    Az N-gage classic pedig !!!5 éve!!! egy olyan kiváló paraméterekkel felvértezett eszköz volt, hogy sok MAI telefon elbújhat mögötte.
    Pl:
    -bluetooth
    -4096 színű kijelző
    -3D-s támogatás
    -sztereo rádió
    -kihangosítható zenék/filmek
    -filmlejátszás
    -mp3
    -hozzáadott aranyozott csatlakozós fülhallható
    -beépített internet böngéző!
    -pop3, smtp nem volt gond
    -bővíthető memória (akár 1 GB SD)
    -4 MB belső RAM
    -online játék lehetőség
    -LAN játék lehetőség bluetooth-on keresztül
    -igazán színvonalas játékok!

    Persze így, hogy "a hely ahol leöltem 2 mókust" így nem lehet eladni egy ilyen sokoldalú és OLCSÓ készüléket.
    Anno ilyen tudással a communicator bírt, 3x annyiért.

    A mostani állapot?

    Drága és gagyi 3D-s játékok... nulla promóció.

    Mi lenne a megoldás?
    Minőségi játékok. Az N82 és társai az E3-on bemutatott demó alapján SOKKAL komolabb 3D-s megjelenítésre képessek, mint pl. a Nintendo DS Lite.
    Mégis sokkal ötlettelenebb és gagyibb címek jönnek rá.

    BUKTA!