Napi Online

Felfuttatja szlovákiai termelését a Sony

A Sony hivatalosan is megnyitotta 2,37 milliárd korona (73 millió euró) befektetéssel felépített, LCD-tévéket gyártó nyitrai üzemét.

A 2007-es pénzügyi évben a cég kétmillió tévékészüléket gyártott Szlovákiában, ezt a számot az idén októberben kezdődő 2009-es pénzügyi évben 4 millióra szeretné felfuttatni. A japán cég 2006 áprilisában még a Pozsony közeli Nagyszombatban kezdte meg a Bravia márka gyártását, ám a termelés bővítése érdekében áttelepült a nyitrai ipari parkba, ahol közel 900 millió korona (közel 7,2 milliárd forint) ráfordítással saját logisztikai központját is felépíti.

Hajime Ushida, a nyitrai üzem ügyvezető igazgatója szerint gyáruk a Sony tévék gyártása tekintetében világelső lesz. A termelés felfutását jól tükrözi az alkalmazottak száma: jelenleg 2800 dolgozót foglalkoztatnak, de a létszám idén decemberig 3500 főre nő, a logisztikai bázison pedig további 360 munkaerőt alkalmaznak majd. A társaság jelenleg 22 gyártósort üzemeltet Nyitrán, és számuk őszre további 50 százalékkal emelkedhet. "Meggyőződésem, hogy a Sony befektetése sok más külföldi beruházót is Szlovákiába fog vonzani" - nyilatkozta Robert Fico szlovák kormányfő az üzem hivatalos megnyitóján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!