Napi Online

Internetre kerül Tatabánya távfűtésének hőtérképe

Interneten teszi közzé a tatabányai távfűtéses lakásokról készített hőtérképet a Komárom-Esztergom Megyei Távhőszolgáltató (Komtávhő) Rt.

A kezdeményezés 24 ezer lakást érint. A hőtérkép segítségével háztömbönként megállapítható, hogy az átlagosnál több vagy kevesebb hőenergiát használnak fel. Az adatokból kiderül, hogy a felhasznált energia hány százalékkal tér el a városi átlaghoz viszonyított hőfogyasztástól. Az összehasonlítással a lakók megtudhatják, hogy érdemes-e foglalkozniuk a fűtési rendszer korszerűsítésével.

Tatabányán az új építésű háztömbökben már lakásonként mérhető a hőfogyasztás mennyisége. Ennek megvalósítása a régi otthonokban horribilis összegbe kerülne, mert újra be kellene csövezni minden lakást - mondta Várszegi János, a Komtávhő energetikusa. Ezért érthető, hogy a lakosság inkább a nyílászárók cseréje, az épületek hőszigetelése mellett dönt. Eddig önerőből, valamint állami és önkormányzati támogatással kétezernél több lakásban cserélték ki az ablakokat jól zárható, a meleg elszökését megakadályozó nyílászárókkal. Most újabb háztömbök felújítására köt szerződéseket a lakókkal az önkormányzat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!