Berta Sándor

Fitneszmobil a Samsungtól

Hogyan függhet össze a testmozgás és a mobiltelefon? A Samsung és az Adidas munkatársai szerint nagyon is egyszerűen.

A két cég bemutatta az SGH-F110 típusú mobil készüléket és a miCoach nevű edzésrendszert, melyek segítségével a felhasználók rögzíthetik a futási adataikat sőt, még a zenét is a mozgásuk tempójához igazíthatják.

A Samsung SGH-F110 látszólag semmiben sem különbözik hagyományos társaitól: 2 collos kijelzője, 2 megapixeles kamerája, az MP3, az AAC, az AAC+, az e-AAC+, valamint a WMA fájlokat támogató beépített zenelejátszója és FM rádiója van. Ezenkívül képes az OMA DRM 1.0 és a WMDRM 10 másolásvédelem ellátott fájlok, illetve az MPEG4 és a H.263 videók lejátszására is. A telefonnak van Bluetooth- és 2.0-s USB-portja, a mérete pedig 101,5 x 45 x 14,5 mm. Egyaránt használható a 850, a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban és támogatja az EDGE, illetve a GPRS-technológiákat. Beépített memória 1 GB, ám sajnos nem bővíthető. Az akkumulátor teljesítményére jellemző, hogy gyári adat szerint akár tíz órán át játszhatunk le zenéket.

A Samsung új modelljén kívül a miCoach rendszer részét képezi még egy szívritmusmérő, az Adidas futócipőivel kompatibilis lépésszámláló chip és egy weboldal, amelynek segítségével bárki összeállíthatja saját tréningtervét, majd azt le is mentheti a mobiljára. A honlapról zeneszámok is letölthetők. A készülék rögzíti az elégetett kalóriák számát, a megtett távolságot, az elhasznált időt, a sebességet és a szívritmust. A rendszer hangjelekkel jelzi és szabályozza a futó sebességét, ezáltal ügyel arra, hogy a szívritmus a normális értékek között maradjon.

Tetszőleges feladatokat is megadhatunk: például maratonfutás 4 óra alatt, a beépített interaktív edző pedig - akár valós időben is - különböző instrukciókat és javaslatokat, tanácsokat ad, hogy az adott személy a távot valóban teljesíthesse. A miCoach ezen felül összegyűjti, majd kiértékeli a személyes adatokat és később akár egyéni edzéstervet is készít, amelynek során figyelembe veszi az illető teljesítményét és egészségügyi, fizikai jellemzőit.

A Samsung SGH-F110 mobiltelefonok heteken belül a boltok polcaira kerülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JasonCorp #3
    Nekem nagyon tetszik ez az otlet, pedig nem vagyok telefon manias, a jelenlegi mobilom 3 eves, a cserelesen gondolkoztam, de egy sem jott be igazan kulonbozo okoknal fogva. Ez nagyon bejon, jol fog jonni, es sokat segit majd, remelem nem lesz 100 ezer forint mert akkor azert nem veszem meg :D
  • Flashy #2
    a mai mobilok jó részében ez már benne van, hazafele már futva kell menni, mert lemerül :)
  • Csaba42 #1
    Jajj, már minden sz*rt kitalálnak u.a. a dologból. A kövi mi lesz, vibri-teló??? Persze vannak, akik az ilyen híreket meglátván rohannak a boltba telót cserélni.