Berta Sándor

Samsung okostelefon GPS-vevővel

Európában ezen a héten debütál a dél-koreai gyártó érintőképernyős, optikai joystickkal szerelt Windows Mobile 6-ra épülő okostelefonja.

A Samsung SGH-i780 egy igazi mindenes mobil eszköz, a dél-koreai gyártó legújabb készülékében igyekezett számos technológiát ötvözni. Az okostelefon egy 2,5 collos TFT-érintőképernyővel büszkélkedhet, amelynek maximális felbontása 320 x 320 képpont és egyidejűleg 65 536 színárnyalat megjelenítésére képes. A beépített 2 megapixeles kamera kétszeres optikai zoomra képes, ugyanakkor - elsősorban a videotelefon-beszélgetések lebonyolításához - lehetőség van egy második kamera elhelyezésére a mobiltelefon elején. A funkciók irányítására, a menüpontban való navigálására és az adatok bevitelére az érintőképernyő alatt található gombok és a notebookokból ismert Trackpad szolgálnak. Ezenkívül lehetőség van a QWERTY-billentyűzet használatára is.




A Windows Mobile 6 Professional operációs rendszerre épülő készülék szoftvercsomagjában megtalálhatók a Word, az Excel, a PowerPoint, az Internet Explorer és a Media Player mobil verziói, melyeket naptár, címjegyzék, feladatkezelő és e-mail kliens program egészít ki. A támogatott technológiák között megtalálható a Bluetooth 2.0, a HSDPA, a WLAN, a GPRS, az EDGE, az eszközben van GPS-vevő és létrehozhatók Bluetooth-profilok is. Belső memóriájának kapacitása 150 megabájt, ezt MicroSD memóriakártyákkal lehet bővíteni.


A 489 eurós bevezető áron kapható Samsung SGH-i780 egyaránt használható a 900, az 1800 és az 1900 MHz-es GSM-hálózatokban, mérete 116 x 61 x 12,9 mm, súlya 120 gramm.< A készülék maximális készenléti ideje GSM-üzemmódban 10 nap, míg a beszélgetési idő legfeljebb 7 óra. A GPS- vagy a WLAN-funkció aktiválásával ez az idő természetesen jelentősen csökken.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanner011 #7
    Hát, én sem cserélem le a jó öreg, bevált Benq P50-est. :)
    Navi nekem nem kell, pénzem meg arra nincs, hogy a HSDPA-hálón netezzek. Wifit viszont használom. Ami hiányozna, és ez már tudja, az a 2.0-s BT.
  • rumos #6
    "A beépített 2 megapixeles kamera kétszeres optikai zoomra képes" - ez biztos? mert sztem nem.
    amúgy nekem az előd i600 van, a bill tökéletesen kezelhető, próbáld ki. de én nem cserélek, mert van külön gps-em, és ez az i780 egy kicsivel nagyobb is.
  • PíszLávJuniti #5
    a billentyűzete nagyon nem jön be
    azokat is csak stylussal lehet nyomkodni, akkor mi értelme van?
  • Sir Quno Jedi #4
    Miben jobb ez, mint egy ASUS P535??? És miben rosszabb?
  • bunny #3
    Volt már ilyen szarja a HP-nek is. A 320x320-as arány miatt elég sokat lehet szívni, amúgy meg batár, ingyen se kéne.
  • mrzed001 #1
    Érdekes, mintha az ETEN készülékekről nem lett volna ilyen reklámcikk, pedig tudásban és felszereltségben nem kissé előzi meg ezt a kis kütyüt.