MTI

Rekordadomány melegjogi szervezeteknek

Összesen 65 millió dollárt (11,4 milliárd forint) kapnak amerikai melegjogi szervezetek Ric Weiland, a Microsoft egyik első munkatársának hagyatékából.

Weiland Bill Gates és Paul Allen, a szoftveróriás alapítóinak középiskolai osztálytársa volt és már az induláskor, 1975-ben csatlakozott a céghez. A kaliforniai Stanford Egyetemen végzett programozó fontos szerepet játszott a BASIC nyelv kifejlesztésében és ő volt az első, aki nyíltan vállalta a homoszexualitását. 1988-ban jött el a Microsofttól és utána a filantrópiának szentelte az életét. Több tízmillió dollárral támogatott egyetemeket, környezetvédő szervezeteket, a rákkutatást, az AIDS-elleni küzdelmet és melegszervezeteket. 2006-ban, a depresszióval folytatott hosszú küzdelem után, 53 évesen öngyilkos lett.

Hagyatékából 65 millió dollárt a Seattle-i Büszkeség Alapítvány (The Pride Foundation) kap. Ebből 19 milliót az alapítvány használhat fel, 46 milliót pedig nyolc év alatt tíz másik országos melegszervezet és AIDS-kutató központ között oszthat szét. Ez a legnagyobb összegű támogatás, amelyet az amerikai melegjogi mozgalom valaha kapott. "Remélem, hogy másokat is inspirál" - nyilatkozott Audrey Haberman, az alapítvány igazgatója.

Ric Weiland vagyonából egyébként a vasárnap nyilvánosságra hozott összeggel együtt összesen 160 millió dollár jut karitatív célokra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arrakistor #10
    buzi még lehetsz , habár cigó is ... ott van dzsekó az is fehérre meszeltette magát, amúgy adnék én is nekik olyat.. hogy ... %!$ßű¤'`°$@
  • arrakistor #9
  • sanner011 #8
    Áh.. Szóra sem érdemes.
  • god25 #7
    Nálunk a cigók kapnak milliárdokat felzárkózni, Amerikában a buzik.
    As'szem nekem is változnom kell.
    Megvaaaan. Buzicigó leszek! Ááááá mo'money!
  • Komolytalan #6
    Én örülök, hogy belőlem undort vált ki mikor két szőrös mellkas összesimul. Na, én vagyok az első, aki bevallottan homofób?
    Lehet kutatni libsikém, hogy valójában látens buzi vagyok, majd jól kiröhöglek.
  • Komolytalan #5
    Én meg azt hittem alaptalan, mikor azt mondom hogy buzi windóz...
  • bvalek2 #4
    ...és ő volt az első, aki nyíltan vállalta a homoszexualitását

    Ezek szerint várható, hogy lesznek még, akik bevallják a Microsoftnál?
  • Epikurosz #2
    Szép gesztus lenne, ha tényleg rossz sorsú melegek javára válna, de nekem a jogvédő szervezetekkel kapcsolatban komoly aggályaim vannak: megélhetési lenyúlók ők általában.
  • quentit #1
    Szép gesztus, csak így tovább!
    Nemrég Bill Gates fektetett be hatalmas összeget egy meleg portálba...

    Szebb világban élnénk, ha nem a gyűlölködés lenne néhány embertársunk életcélja...
    Ugye kedves (sokszor rendkívül tájékozatlan) homofóbok?