Berta Sándor

A YouTube-on is prédikál a milánói érsek

A milánói érsek már az online videomegosztó portált is felhasználja a vallásos felhasználókkal való kapcsolattartásra. Dionigi Tettamanzi minden pénteken 13 órakor várja a hívőket.

Tettamanzi nem csak prédikál, de megválaszolja az előzetesen e-mailben a hívők által beküldött kérdéseket is. A videók az érsek YouTube-oldalán bármikor megtekinthetők. Legutóbbi prédikációját több mint 16 000-en látták.

A Vatikán szintén erősíti online jelenlétét és fejleszti informatikai rendszerét. Ennek köszönhető, hogy néhány hónappal ezelőtt öt új webkamerát helyeztek el a Szentszék kertjében, így bárki láthatja XVI. Benedek pápát szokásos sétái közben. Emellett szintén népszerű az először az Egyesült Államokban megjelent megoldás: a digitálisan, MP3-as fájlban rögzített és terjesztett mise, amelyet a hívek - a podcasting után szabadon - stílusosan godcastingnak neveztek el. Az első digitálisan rögzített mise az Indiana szövetségi állambeli Greenwoodban lévő Mount Pleasant egyházközösség tagjához, Joyce Longhoz fűződik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arrakistor #1
    Tisztelendő Atyám !

    Ezidájig rendben van. Csak ki nem sz*rja le ?